Изцяло стъклен покрив над обновен търговски център в Монреал

Montreal 1

Le Cathcart Restaurants et Biergarten официално откри зона за хранене с площ 3250 кв. м. под нивото на земята към реновирания мол в центъра на Монреал Place Ville Marie. Огромният, изцяло стъклен покрив на зоната за хранене, осигурява на посетителите невероятна гледка към мола.

Montreal 2Зоната за хранене разполага с 15 бюфета и 3 ресторанта и осигурява места за повече от 1000 посетители. Разположена е под стъклен покрив с площ от 675 кв. м. – част от новия вход към Place Ville Marie. Покривът е с размери 45 x 15 м. и е издигнат на 1,2 м. от нивото на земята. Състои се от изолационни стъклени панели с дължина 15 м. и ширина 2,5 м., всеки с тегло от около 5,6 тона.

Осемслойни ламинирани стъклени ребра, също с дължина 15 м., поддържат стъклените панели. Крепежните елементи, носещи стъклените ребра, са скрити в стените, създавайки илюзията, че стъкленото съоръжение се носи свободно над земята. Покривът завършва с входни стъклени козирки, които се показват на 4,2 м. навън от входните фасади. Козирките лягат върху 14-слойни стъклени ребра.

Може да харесате още...