Изкуството на възможното в дизайна на врати

Doorco 1

В света на композитните врати цветните изпълнения – от класическите до последния писък на модата, са най-бързо развиващият се тренд в последните години. Като лидер на пазара на цветни и боядисани композитни врати, DOORCO обяви значително увеличение на продажбите в този сегмент.

Дан Съливан, управляващ директор в компанията, споделя: „Тази част от нашия бизнес нарасна с около 75% през 2018 г. спрямо 2017 г., а през 2019 г. наблюдаваме увеличение с 12 процента от началото на годината до днес в сравнение с 2018 г.“

На тазгодишното издание на FIT, най-голямото изложение за прозорци и врати във Великобританя, Vista, клиент на DOORCO, се осмели да покаже изключителна цветова комбинация за врата. Палитрата е повлияна от емблематичните многоцветни райета на британския дизайнер сър Пол Смит. „Идеята да демонстрираме толкова смело боядисана врата е да запалим въображението, да покажем, че всеки цвят е възможен, ако клиентът търси нещо уникално. С две усъвършенствани линии за боядисване и квалифицирана работна сила можем да произвеждаме продукти по поръчка, без да ползваме услугите на външни компании. Това ни дава пълен контрол върху това, което правим, и ни позволява да бъдем иновативна компания – ключът към лидерската позиция на пазара.“, добавя Дан Съливан.
Doorco 2
„Нарастващата популярност на двутоналните врати доведе до появата на цвят отвън и ефекта на дърво отвътре. Един скорошен пример за изпълнение на врата по поръчка на клиент е продукт в розов цвят отвън и антрацитно сив от вътрешната страна на дома.“

„DOORCO не създава този тренд, но се погрижихме да бъдем напълно подготвени и оборудвани, за да отговорим на нарастващото търсене от страна на пазара. Вече не е важно само да произведем сива врата с приятна дръжка. Цветовите опции стават все по-разнообразни и е интересно да видим докъде ще стигнем. Със сигурност можем да прогнозираме, че традиционните стандартни цветове ще се търсят все по-малко през следващите няколко години. Пазарът на композитни врати ще бъде движен от разнообразието в цветовите варианти.“, сподели още Дан Съливан. Компанията горещо прегръща експлозията от багри в сегмента и призовава клиетите си към разгръщане на творческите виждания и смелите решения.

Вижте също...