Изложба показва новото строителство в София

Изложба показва как историята и бъдещето се съчетават в строителството на София.

Фотографиите с публични обекти от София показват развитието на града, както и духа, които забелязваме в художествените графити, каза кметът Йорданка Фандъкова при откриването на третата изложба „Виж София – където строителството среща историята с бъдещето“, организирана от Камарата на строителите в България със съдействието на Столичната община.

Тя е разположена на пешеходния мост над бул. „България“ до НДК. Експозицията е посветена на Деня на строителя – Димитровден.

Изложбата е съставена от авторски творби на екипа на в. „Строител“ и ще може да бъде видяна до 26 октомври от гражданите и гостите на София.

Фотографиите събират изградените през последната година – Северна скоростна тангента, Западната дъга на Софийския околовръстен път, продължението на втората метролиния до станция „Витоша“, първия от тридесет години нов парк в София – „Възраждане“, велоалеята в Панчарево, паметници на културата и много други.

„Задачата ни като възложител е да подготвим и защитим проектите за развитие на нашия град и при изпълнението им да бъдем взискателни. Вярвам че българските строители ще запазят качествени специалисти и ще работят и изпълняват обектите си, така, че след това да се гордеят с тях“, посочи кметът на София.

dir.bg

Може да харесате още...