Измерването е още по-лесно: Лазерната ролетка Zamo от Бош

bosch

Нова гама, ново име

Практична лазерна ролетка с по-голям обхват
Интуитивно управление само с един бутон
Тежи само 80 гр и се побира във всеки джоб

Поставете ролетката, плъзнете бутона, натиснете и готово – с лазерната ролетка Zamo от Бош измерването на дължини и разстояния е супер лесно. С помощта на компактния инструмент с размери 10 x 3,6 x 2,3 см, заменил PLR 15, за секунди можете да измерите разстояния до 20 м с прецизност до 3 мм. Лесно ще проверите дали дълго търсеният XXL матрак ще влезе в спалнята ви. Ако оглеждате нов апартамент, със Zamo ще измерите помещенията бързо и точно – и много по-лесно, отколкото с конвенционална ролетка. Освен това, удобният уред се побира в джоба на якето или панталона, тъй като е много малък и тежи само 80 гр.

Лесно и интуитивно управление, усъвършенствани функции
Zamo предлага обхват от цели 20 метра. Издърпайте плъзгащия се ключ и натиснете бутона – точното разстояние излиза веднага на удобния за четене дисплей с подсветка. Измервателният уред постоянно показва актуалното разстояние между задния ръб на ролетката и повърхността, към която е насочен лазерният лъч. Ако например желаете да измерите височината на стаята, просто поставете Zamo на пода, насочете я към тавана, натиснете бутона и височината веднага ще излезе на дисплея. Ако натиснете бутона отново, се прави следващото измерване. За да приключите с измерванията и да изключите ролетката, просто плъзнете шалтера обратно в изходно положение. Сега това е още по-лесно, тъй като повърхността на плъзгащия се ключ е грапава. 

Лазерна технология от Бош за прецизно измерване
Лазерната технология, използвана в уреда, осигурява точни резултати от измерването в комбинация с компактен и лек дизайн. Лазерните ролетки предлагат две значителни предимства пред ултразвуковите измервателни уреди от сектора за домашни майстори – те са по-точни и надеждни. Докато ултразвуковите уреди мерят с точност до сантиметър, тъй като измерването със звукова вълна дава грешки, лазерните ролетки са прецизни до милиметър. Гамата им също е доста по-широка от тази на ултразвуковите уреди. Със Zamo Бош дава достъп на всички до прецизната лазерна технология. 

Bosch Zamo се предлага в търговската мрежа на препоръчителна цена на дребно от 119 лв. с ДДС. Комплектът включва две батерии AAA от 1,5 V.

Над 2 милиона продажби – историята на един успех
През последните две години Бош лансира на пазара цяло семейство инструменти с интуитивно обслужване само с един бутон. В тази група се числят Zamo, предшественикът ú PLR 15, съответстващият модел за американския пазар и професионалната лазерна ролетка. Общо над 2 милиона от тези инструменти бяха продадени от премиерата им досега. Ето как Бош създаде нов пазар – пазара на достъпните лазерни ролетки с лесно обслужване.

Технически характеристики Zamo (заменя PLR 15)
Обхват на измерване 0,15 – 20 m
Средна точност на измерване ± 3 mm
Лазерен диод/Клас на лазера 635 nm, < 1 mw, клас 2
Захранване 2 батерии AAA x 1,5 V
Продължителност на работа около 5 ч. (при непрекъснато измерване)
Отправна равнина (начална измервателна точка) Заден ръб на уреда
Размери (дължина x ширина x височина) 100 x 36 x 23 mm
Тегло (заедно с батериите) 80 g

 

Може да харесате още...