Изолационна лента – Soudal SWS Vario Extra

soudal

Лентата Vario Extra е част от системата за монтаж на прозорци на Soudal SWS. Тя е гъвкава, двойно самозалепваща се лента от синтетични влакна за въздухо и водонепроницаема изолация на връзки между прозорци, врати и панели. Една от основните разлики със стандартните SWS ленти е, че тя има универсално приложение и може да бъде нанасяна както от външната, така и от вътрешната страна на прозореца. Първият самозалепващ се слой се намира върху принтираната страна на лентата и позволява здраво и надеждно залепване върху прозоречния профил. А другият самозалепващ се слой, намиращ се върху  задната ѝ страна, позволя фиксирането ѝ върху строителната повърхност. За постигането на максимална гъвкавост на лентата лепилният слой на задната страна е функционално „накъсан„ и позволява на Vario Extra да абсорбира по-добре движенията на фугите.

soudal

Друго огромно предимство на SWS Vario Extra е пропускливостта ѝ на водни пари (sd). Благодарение на своите специфични качества sd-стойността се адаптира към сезонните изменения на температурата и влагата, които се появяват във фугите. Тази променлива пропускливост дава възможност за независим от атмосферните условия пренос на влага отвън-навътре или отвътре-навън, което позволява на фугите да останат сухи през цялата година и предотвратява поражения, причинени от кондензацията. SWS Vario Extra може да се нанася дори при отрицателни температури, без това да повлияе на нейните функционални качества, а след монтажа издържа на температури от -40°C до +80°C. Универсалността на Vario Extra нямаше да бъде възможна, ако тя не притежаваше и много добра UV-устойчивост, а освен това тя може да бъде шпаклована и замазвана след монтаж. След подлагането ѝ на тестове, SWS Vario Extra покрива и отговаря на изискванията на европейските стандарти за качество и контрол EN1026, EN1027, EN ISO 12572, DIN 4108, касаещ термалната защита и енергийната ефективност на сградите и съответства на наръчника за RAL монтаж. SWS Vario Extra се предлага в ширина от 7, 10, 15,20,25,30 см., като този диапазон покрива всички възможни сценарии, където тя може да бъде прилагана.

soudal

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Може да харесате още...