Използване на свързващи подпрозоречни дъски при топлоизолация на фасади

Sto 1

Подпрозоречните дъски допринасят за добре организирания и естетичен вид на фасадите. Един от възможните инструменти за оформянето им е използването на непрекъснати подпрозоречни дъски, които визуално обединяват отделните прозорци. Поради различните коефициенти на температурно разширение на използваните материали за отделните строителни елементи изискванията към качеството на тези продукти са високи.
Sto 2

От германската компания Sto разработват широка гама от аксесоари за различните детайли на подпрозоречните первази, за да може да интегрират експонираните строителни елементи с техните температурни линейни разширения, без да нанасят щети на съответните топлоизолационни системи в дългосрочен план. Към разработените от фирмата решения спадат например доразвитата двойна подпрозоречна дъска StoFentra, прилежащия преходен профил, както и новосъздадения винтов елемент StoElement Pronto KX.

При използване на тази система могат да бъдат свързвани и прозорци на фасади, при които има места с различна дебелина на топлоизолацията. Изключително лесно се осъществява и монтажа към рамката на прозорците. Подпрозоречната система е гъвкава и адаптивна и може да спести редица разходи за специфични изпълнения по поръчка.

Вижте също...