Кабина за наблюдение е построена от чисто дърво и рециклирани прозорци

Дали има смисъл от наблюдателните кабини за наблюдение над околната природа може много да се спори – за някои това е безсмислено, за друго е съвсем естествено. Така или иначе те се правят и ето, че норвежкото студио TYIN Tegnestue е построило по съвсем екологичен начин тази „кабина на кокили“ с изглед към скалистия пейзаж на Норвегия. Наречена „Lyset paa Lista“, кабината е дървена и е изготвена от група от 50 местни собственици на земя с помощта на студенти.

Местните хора в отдалечения район „Листа“ помолили TYIN Tegnestue да създаде малка постройка, която да привлича посетители и потенциални инвеститори в района. С помощта на студенти по архитектура от Мексико и Норвегия те създали тази малка дървена кабина, чрез която хората да могат да се докоснат до красивия пейзаж. Кабината е достъпна чрез 58-метров издигнат път, който играе ролята и на издигната тераса.

Постройката е направена от местно дърво и рециклирани прозорци. Неговата основа има слабо въздействие върху земята, защото е издигната на дървени стълбове, забити в песъчливата почва. Интериорът е изпълнен с естествена светлина. Вътре има табели с информация за района.

Завършена само за 3 седмици, кабината е станала възможна благодарение на местните жители, които любезно помогнали с храни, материали и инструменти и машини, за да направят този дървен навес – сбъдната мечта.

greentech.bg

Може да харесате още...