Как ъгловият прозорец влияе върху дизайна на къщата?

В съвременната архитектура има много интересни идеи за остъкляване на дома, които му придават стил и уникалност.

Ъгловият прозорец – това е едно популярно решение, което позволява  от малък сегмент от стената да се получи една голяма остъклена площ. Благодарение на тази особеност, този прозорец увеличава значително количеството на естествена светлина в сравнение с класическите прозорци.

Как ъгловият прозорец оказва влияние върху дизайна на къщата?

Използването на иновативни технологии и съвременни материали в строителството дава възможност на архитектите да приложат най-смелите си дизайнерски идеи. Едно от тези решения  са и ъгловите прозорци, популярността на които се дължи на оригиналния им външен вид, както и на редица положителни качества. Ъгловите прозорци се превръщат в ярък акцент в интериора на всяка стая в къщата.

Предимства на ъгловите прозорци

– Големите ъглови прозорци правят дизайна на къщата по-ефирен;
– Поради увеличената площ на остъкляването нивото на естествената светлина се увеличава;
– Широката гама от материали за тези прозорци  ви позволява да изберете прозорец за всеки стил на интериорния дизайн;
– Големите прозорци имат положително въздействие върху емоционалното състояние на обитателите;
– Изгледът от прозореца е значително разширен.

Кухня с ъглов прозорец

Кухнята е най-популярната място за монтаж на ъглов прозорец, благодарение на основната си функция да увеличава нивото на естествена светлина. Като се има предвид тази функция, както и размера и позицията на прозореца, можете да си направите стилен и функционален работен кът за домакинята. Вижте оригиналните идеи за кухненски дизайн с ъглов прозорец

Спалня с ъглов прозорец

Ъгловият прозорец в спалнята е идеално решение за тези хора, които обичат да се насладят на гледката от прозореца, както през деня, така и през нощта. Друго предимство за монтиране на такива прозорци в спалнята е спестяването от разходи за осветление за сметка на голямата остъклена площ. Въпреки това, за да се регулира нивото на осветеност е желателно да се монтират щори или завеси с цвят, подходящ на цветовото решение на стаята. Що се отнася до дизайна на прозорците и материалите за производство, те се избират в зависимост от стила на спалните, както и от вкусовите предпочитания на собствениците.

Ако вашата всекидневна е с правоъгълна форма, най-доброто решение би било да се монтира ъглов прозорец. Този подход ще даде възможност за организиране на уютно място за хранене,  в което перфектно  ще се впишат правоъгълна или квадратна маса за хранене.

Друго решение – организация на зоната за отдих под прозореца с диван с подобна форма. Такова единство на формите прави цялостния дизайн на всекидневната по-хармоничен. Вижте интересни дизайнерски идеи в дневната с ъглов прозорец

Логично е, че частен дом с голям хол се нуждае не само от един прозорец, но най-малко от два. С монтажа на два ъглови прозорци можете да получите два пъти повече естествена светлина, а визуално това да не се отрази на стената.

Може да харесате още...