Как да изберем интериорни врати?

Даваме някои насоки какво да имате предвид ако искате да подмените вратите в дома си …

За правилния избор на интериорни врати е изписано много, това е напълно вярно, но е и вярно, че да се направи добър избор си е наистина трудна задача.

Трудно е да се изберат подходящите врати поради няколко основни причини:
• Голямото разнообразие от материали, в които се предлагат;
• Многото магазини и производители, които предлагат входни и интериорни врати
• Индивидуалните изисквания на купувача.

За да внесем малко яснота и да дадем някои насоки, ако и на вас ви предстои да подмените вратите в дома си, се обърнахме към „Декор Груп България” с молба да очертаем заедно основните точки, с които е добре да се съобразите при избор на интериорни врати.

Ето какво трябва да знаете, преди да започне вашето търсене:

1. Дизайн
Дизайнът на вратите не е никак за подценяване, макар, че и характеристиките са много важни. Преди да започнете търсенето помислете в какъв стил, цвят и дизайн трябва да са вашите врати, като имате предвид, че те трябва да се съчетават с цвета на дограмата и ламината и да отговорят на цялостния вътрешен дизайн на жилището ви.

2. Как ще се отварят вратите
Стандартно, вратите се отварят едностранно ( навън или навътре ), но ако помещенията ви позволяват, можете да изберете и двустранно отварящи се врати, врати тип хармоника, двукрили или плъзгащите се. Как ще се отварят интериорните врати вие сами трябва да решите, но преди да закупите каквото и да е внимателно да прецените с какво свободно пространство разполагате.

3. От какви материали са изработени вратите
Тук изборът също е огромен като се започне от врати от фазер, масивна дървесина, МДФ, но ако търсите качество на добра цена съветът ни е да се спрете на интериорни врати от МДФ, тъй като този материал отговаря на съвременните интериорни изисквания и цената на вратите изработени от него са доста приемливи.

e-plovdiv.com

Може да харесате още...