Как да променим интериора според сезона

Сезонните промени често предизвикват в нас желанието да се направят промени в дизайна на интериора. Разбира се, не е толкова лесно да се пребоядисват стените на всеки шест месеца, или да се купуват нови мебели. За щастие, има много лесни начини да се промени дизайна на интериора, а именно чрез аксесоарите на прозорците-ролетните щори. Специалистите препоръчват да се купуват най-малко по два аксесоара за прозорците – зимен и летен.
 

Обикновено домовете се обновяват след няколко години. Но от време на време имаме желание да се промени нещо в интериора. Най-лесният начин да направим това е чрез поставяне на аксесоари. Със съвременния домашен текстил производители на щори променят декора на прозорците лесно, бързо и просто. Както традиционните пердета и завеси, така и модерните щори могат коренно да променят характера на помещението. Предлагаме  вариантите за това как да се промени интериора с помощта на ролетни щори.

Щори за лятото
Изборът на „летния“ модел за ролетните щори е много разнообразен. Идеална за този период е  богатата палитра от флорални мотиви. При тези щори е възможно да се акцентира на декоративните елементи, като например покривки, декоративни възглавници. Не е задължително те да повтарят точно модела на прозорците, а да са в хармония с тях, например по цвят.

При избора на щори за лятото трябва да се обърне внимание на слънцезащитните свойства на щорите, за да създадат максимална прохлада в стаята в горещия ден.

Щори за зимата
Зимната обстановка се подчерта  с щори с коледни мотиви – коледни елхи, елени или модели, които имитират ръчно рисувани снежинки. Можете също да изберете щори в топли цветове, които ще направят интериора по-уютен. Ако студът и сивотата на зимата не ви притесняват, то можете да изберете бели и сиви аксесоари, които ще направят интериора по-ярък.

При избора на щори за зимата трябва да се има предвид, че някои от тях имат допълнителни топлоизолационни свойства и в действителност могат допълнително да затоплят помещението.

Подмяната на щори не е трудна, но това обновяване ще позволи коренно да се промени външния вид на интериора, за да се насладите напълно на удоволствието от предстоящия сезон, независимо дали е лято или зима.

Може да харесате още...