Как достъпът на естествена светлина помага на пациентите?

Малко по-ранно “Скорошно оздравяване”

Сега вече пациентът може да се събуди след операция и да погледне дърветата навън, без да се налага да присвива очите си, защото стъклата SageGlass са проектирани с минимални отблясъци. Те правят връзка с външния свят, като елиминират нюансите и проблясъците.

Естествената светлина е свързана с по-бързо възстановяване, подобрено емоционално благополучие и намалена зависимост от лекарства, според проучвания за ползите от близостта до природата в здравните среди. Тези проучвания показват също така понижени нива на стрес при членовете на семейството, болничния персонал и съсредоточаването им върху лечебния процес и възстановяването на пациентите.

Диагностика на проектирането

Ако здравното заведение е проектирано с електрохроматично стъкло, пациентите няма да са единствените, които ще усетят разликата. Годишно в САЩ се харчат над 40 милиарда долара за здравеопазване. Скъпи системи за ОВК, енергийно неефективно осветление, ненужни механизирани щори и сенници. Не винаги виждаме въздействието на тези разходи, но те влияят върху живота в болницата.

Със SageGlass, това разточителство може да бъде заменено от едно стъкло, което спестява енергия, допринася за сертифициране по LEED® и намалява дългосрочните разходи за поддръжка на оборудването и пациентите. Защото, когато SageGlass е включена в стратегията за проектиране от самото начало, спестяването на пари става част от ДНК-то на болницата.

Компанията е представена на българския пазар от Александър Трифонов, 0887979164, trifonovsolutions@gmail.com.

Може да харесате още...