Как ефективната слънцезащита предпазва от прекомерна топлина

Roma

За постигане на здравословен и приятен климат, жилищните помещения трябва да бъдат ефективно охлаждани или отоплявани. Енергийно ефективно и икономично решение са външните слънцезащитни системи като тези, предлагани от производителя Roma от Бургау в Бавария.

Топлинната защита, осигурена от слънцезащитните продукти Roma, е толкова ефективна, защото голяма част от слънчевите лъчи се отразяват още преди да достигнат стъклото. И тъй като между прозореца и сенника има допълнително пространство, въздухът може да циркулира между тях и така се избягва натрупването на топлина.

Системите Roma не само пестят енергия за охлаждане през лятото. През зимата собствениците на сгради могат да постигнат допълнителни икономии при отопление. Чрез целенасочен контрол на слънцезащитата, ниско разположеното слънце може да се използва през деня за затопляне на помещенията. През нощта слънцезащитата действа като допълнителна бариера срещу студа. Отоплението е най-големият консуматор на енергия в частните домакинства през студения сезон. В този случай затворената система за слънцезащитата служи и като термична бариера и спира отделянето на топлина през прозорците.

Roma

Интелигентната автоматична слънцезащита допълнително повишава енергийната ефективност на сградите. Ролетните щори, външните венециански щори и текстилните екрани могат да се управляват според нуждите и с помощта на подходящи сензори да се регулират напълно автоматично, за да се пести енергия.

Roma е символ на иновативни решения за поверителност и слънцезащита с най-високи стандарти за функционалност, дизайн и устойчивост. Със сертификатите EPD (Environmental Product Declarations) се доказва, че целият жизнен цикъл на продукта е устойчив и изрично се препоръчва за екологично строителство.

Снимки: Roma

Може да харесате още...