Как се монтира вътрешна врата с еднокомпонентна пяна

Видеото има за цел да покаже важни стъпки при монтаж на вътрешна врата с еднокомпонентна пяна. Пазарът на монтажни пени в страната е силно пренаситен, но не всички еднокомпонентни монтажни пени за подходящи за монтаж на вътрешни врати.

Soudal

Много важен момент при монтажа на вътрешна врата е пяната да не е много раздувна,защото има опасност за свиване на вертикалните части на касата. Количеството на положената пяна във фугата е също от значение, поради няколкократното увеличаване обема на пяната по-принцип. Еднокомпонентната полиуретанова пяна раздува и съхне, чрез абсорбиране на влагата от въздуха. При по-влажно време полиуретановите пени раздуват повече и изсъхват по-бързо, докато при по-сухо време или липса на влага във въздуха /студена зима или много топло лято/ времето за съхнене се увеличава. При използване на пяна през зимата е добре да се използва пяна със зимна формула-зимна пяна, която е създадена да работи при по-ниски температури!

Съхранението на флаконите с лятна и зимна пяна е еднакво т.е. при положителна температура, но не повече от 30°С и непряка слънчева светлина.

Може да харесате още...