Как се променят прозорците днес?

 

Всички продукти се изменят, макар и с различни скорости. Автомобилите днес и автомобилите, произведени преди 10 години, се различават много. Средствата за  комуникация и връзките се актуализират почти всяка година, а софтуерът за тях – почти всеки месец. И така е навсякъде и във всичко.

Или не във всичко и не навсякъде? Какво се случва, например с прозорците? Прозорецът на утрешния ден ще се различава ли от това, което сме свикнали да виждаме днес? И в какво ще се състоят тези различия?

За да отговорим на този въпрос, ние трябва да разберем – каква е движещата сила на промяната и как се променя продукта. Очевидно причината за появата на нови продукти и услуги е променящият се потребител, неговите нужди, предпочитания, харесвания и антипатии. Със сигурност може да се каже, че тези нужди частично се формират от производителите на стоки и услуги, но това е вярно само отчасти: във всички категории продукти се наблюдава една и съща тенденция – това е индивидуалност, желанието на потребителя да има свой продукт, независимо дали става дума за кола, телефон или чифт обувки. Или прозорец? Да, и прозорец също.

 От бяло към цветно

Въпреки факта, че консултантите на компаниите за производство на прозорци твърдят, че „ купувачите търсят нещо просто и по – евтино“, то статистика на продажбите на всички пазари показва обратното. Дори в сегмента на икономиката се наблюдава увеличение на дела на нестандартни продукти, което, разбира се, е индикатор за променящото се потребителско търсене. Нестандартните прозорци се изразяват най-често с цвят и форма.

На първо място – цветът. Хората са уморени от монотонността и еднообразието и за тях става все по – ясно, а от там и по – важно, че качеството на жизнената среда се определя до голяма степен от това в какви цветове е светът около тях. Дълго време технологиите за прозорци можеха да предложат само бял цвят, но след това имаше технология на ламиниране и VEKA Spectral. Но има още една технология, която все повече навлиза в пазара на прозорци – това са специални алуминиеви облицовки, което отваря цяла гама от нови възможности за дизайнерите.

Граници на традиционните технологии

С всички възможности, които ламинирането има, тази технология се характеризира с две ограничения: обхватът и скоростта на производство. Проблемът с асортимента е, че всички възможни цветове не могат да бъдат възпроизведени и затова всички производители на филми за ламиниране ограничават потребителя до определен (макар и много широк) набор от нюанси. Теоретично можете да направите филм за абсолютно всеки цвят, но изискванията за този филм са много, което не винаги е реалистично. Друг проблем е скоростта на изпълнение. Ако направите всичко правилно и спазвате всички нюанси на технологията, то след като профилът е ламиниран трябва най-малко три седмици да стои в  покой. Но клиентът винаги се нуждае спешно от поръчката и хората не винаги са готови да чакат.

Алуминиеви капачки: всеки един цвят в най-кратки срокове

VEKA е предложила на своите партньори решение, което е просто и ефективно: алуминиеви капачки, които могат да бъдат боядисани в различни цветове. Оцветяването на обвивката, което се закрепва от външната страна на прозореца по време на производство, се извършва в конвенционална прахообразна камера и не изисква използването на специални оцветители. Можете да изберете абсолютно всички цветове и да изненадате клиента с най-странен нюанс. Освен цветовете, модерните технологии за алуминиево боядисване ви позволяват да възпроизвеждате различни повърхностни текстури – от ярко гланцово до матово, гранулирано или структурно. Можете да изберете различни варианти на ъглови комбинации, давайки предимство на съчетания под прав ъгъл, имитиращи дървени или алуминиеви прозорци.

Важно предимство на алуминиева обвивка е скоростта на доставка на цветното изделие, което в условията на жестока конкуренция може да се превърне в конкурентно преимущество. Докато конкурентът ви още чака за доставка на „нестандартни цветове“, вие можете спокойно да обсъдите с клиента си точния цвят на неговия обекта и след няколко дни ще бъдете в състояние да задоволите и най-странните идеи за това как трябва да изглежда фасадата.

Освен това

Оцветяването с алуминиевите капачки прави възможно постигането на повърхност с много високо качество, където няма да има нито мехурчета, нито ексфолиации; експлоатационната им продължителност ще бъде равна на експлоатационния срок на прозореца.

Алуминият има почти абсолютна устойчивост на външни климатични влияния, от радиация до механични повреди.

Но най-важното е, че тази технология на VEKA позволява да се предложи на клиента наистина уникален прозорец, който той още не е виждал. Алуминиеви капачки се предлагат за профили с всякаква ширина и са включени в каталозите на VEKA“, за да може всеки един производител да има възможност да произвежда и продава прозорец, с който може да се гордее и който ще се превърне в украшение за всяка къща.

Може да харесате още...