Как сглобяването на сгъваеми стъклени стени става по-лесно

Solarlux

Широките стъклени фасади създават предизвикателства, особено по време на сглобяването. С цел оптимално адаптиране на продукта към строителната конструкция, Solarlux разработи нов профил за регулиране на сгъваемата стъклена стена.

Свързаните стъклени елементи могат просто да бъдат избутани встрани и сгънати нагоре като спестяващ място пакет.

Благодарение на усъвършенстваната технология може да се отвори цялата фасада на хол или басейн.

Неограничени отвори

В зависимост от ситуацията, един до друг могат да бъдат подредени много стъклени елементи. Всеки от тях може да бъде с височина до 3,5 метра и над метър широк. Резултатът е стъклена фасада с неограничена дължина, която е подходяща за множество области на приложение – като класически външен елемент в частни жилищни пространства, като многофункционален вход на магазин или като защита от шум и атмосферни влияния, когато се използва при остъкляване на балкон или фасада. Няма ограничения за размера на отвора на фасадата.

Изискана технология

В допълнение към разработването и производството на продукти по поръчка, сглобяването изисква и максимална прецизност. Тъй като в зависимост от широчината на рамката и структурата на конструкцията, тя се разпъва свободно, когато се постави сгъваемата стъклена стена, така че последващите опции за настройка са задължителни. Solarlux разработи нов профил за компенсация на височината на своите сгъваеми стени от алуминиево стъкло Highline и Ecoline, така че компенсацията на височината да е свързана с по-малко усилия.

Профилът за компенсация на височината, който обхваща горната рамка в U-образна форма, е снабден с регулиращ винт за закрепване към конструкцията. Това позволява адаптиране към променената пролука в сградата. Рамката не трябва да се отвива, регулира и подлага наново, за да компенсира слягането на сградата. Това спестява много време и усилия по време на сглобяването.

Може да харесате още...