Към енергийна ефективност – системи Alumil със сертификат за пасивни къщи

Alumil

Пасивните къщи и енергийно независимите сгради представляват иновативен подход към строителството, насочен към ефективното използване на енергия и опазване на околната среда. Тези сгради са проектирани с цел да минимизират консумацията на енергия и да се осигури по-голяма самостоятелност в енергийно отношение. Alumil работи активно в тази посока, като повече от десетилетие разработва системи, които подобряват качеството на живот, допринасят за опазването на природните ресурси и околната среда и са сертифицирани от световно признатата институция Passive House Institute.

Системата Supreme S91 Hi е сертифицирана от Института за пасивни къщи (Passive House Institute – PHI) с най-добър топлоизолационен коефициент Uw = 0.71 W/m²К за хладно-умерената климатична зона.Supreme S91 Hi е проектирана така, че да отговаря на високите изисквания на пасивните сгради. Системата се отличава с много добри характеристики по отношение на топлоизолацията, водоплътността и шумоизолацията. Система Smartia S77 Hi е сертифицирана от PHI с коефициент Uw = 1.00 W/m²К. Интеграцията на архитектурни системи Alumil гарантира поддържането на стабилна температура в сградата и намалява нуждата от отопление или охлаждане, като осигурява търсените нива на енергийна ефективност и устойчивост при най-взискателните проекти.

Alumil

Smartia M7 е система за окачена фасада, която може да предложи изключителна топлоизолация и високи нива на конструктивна устойчивост, сигурност, шумоизолация и функционалност. Системата притежава сертификат от Passive House Institute с топлоизолационен коефициент Ucw = 0.80 W/m²К и може да се използва в проекти с почти нулев или нулев енергиен отпечатък. Alumil е сред малкото компании в световен мащаб, които притежават такъв сертификат за окачена фасада.

Пасивните сгради, оборудвани със системи Alumil, подобряват качеството на живот благодарение на високо ниво топлоизолация и увеличена енергийна ефективност, като същевременно спазват стандартите за устойчивост и екологично строителство.

За повече информация – Алумил България.

Може да харесате още...