Керамичната фасада Tempio® – лесен монтаж и поддръжка

В последните години вентилируемите фасадни системи се утвърдиха и станаха особено популярно сред архитектите и предприемачите, главно поради високото качество, естетическите си възможности и многобройните предимства по отношение на термичната изолация в сградите, премахване на топлинните мостове и проблемите с конденза. Като водеща компания в търговията с материали за вентилируеми фасади Вента Груп ЕАД предлага разнообразно портфолио от качествени продукти, които предвиждат и удовлетворяват изискванията и нуждите на клиента, както по отношение на дизайна, така и по отношение качеството.

През 2004 година испанската фабрика Ceramica Mayor SA, партньор на Вента Груп ЕАД стартира нова производствена линия, предназначена за вентилируеми фасади – Tempio®.

Tempio® са специалисти в производството на екструдирани висококачествени керамични изделия за фасади. Следните аспекти могат да бъдат подчертани, като основни предимства на този строителен материал:
– Лесен монтаж – керамичните плочи се монтират само с механични системи за закрепване и фиксиране, без „мокър“ процес;
– Без разходи за поддръжка през годините – тъй като условията на околната среда не засягат керамичната фасада, а дъждовната вода я поддържа чиста;
– Индивидуалните плочи се подменят много лесно при необходимост;
– Благодарение на тази система основата на сградата е защитена от атмосферни влияния;
– Енергоспестяването варира от 25% до 40%;
– Елиминират се термомостовете;
– Кондензацията на повърхностните води е напълно елиминирана. Наличието на въздушна камера улеснява преминаването на водните пари отвътре навън и благоприятства отвеждането на влагата, дължаща се на процесите вътре в помещенията;
– Отлична звукоизолация;
– Много подходяща система за реновация на сгради.

Керамични плочи Tempio® са представени в няколко различни фасадни системи:

Системата FK се състои от керамични плочи с дебелина 16 или 20 mm, чиято задна повърхност е с двойно анкериране, предпазващо изместване на детайлите в каквато и да е ситуация. Основното предимство на тази система е лесния монтаж и малко собствено тегло, само 28 kg/m². Това я прави предпочитана, икономическа изгодна и надеждна система.

1. Керамични плочи Tempio®;
2. Вертикален алуминиев Т-профил;
3. Системен алуминиев хоризонтален профил;
4. Дистанцираща планка;
5. Анкер;
6. Напрегната пластина;
7. Подвижна точка на закрепване;
8. Фиксирана точка;
9. Топлоизолация;
10. Системен алуминиев долен хоризонтален профил.

Видове:

Система FS е създадена за да отговаря на най-взискателните нужди на пазара. Навлизането на вода през Tempio® FS керамична фасада е невъзможно поради презастъпващата се хоризонтална фуга и вертикалния фугов профил. Дебелината на плочите, а именно 20 mm, 24 mm и 30 mm  осигурява изключителна устойчивост на удар. Детайлите от системата се монтират и демонтират изключително лесно.

1. Керамични плочи Tempio® FS24;
2. Клипс;
3. Вертикален алуминиев Т-профил;
4. Вертикален фугов профил;
5. Дистанцираща планка;
6. Анкер;
7. Поп-нит;
8. Топлоизолация.

Модели:

За контакти и повече информация – Вента Груп.

Може да харесате още...