Китайски архитект построи сам офиса си от 8 500 бирени бутилки

Китайски архитект е построил сам свой офис, използвайки хиляди бирени шишета. Разположен в града Чонгкинг, офисът на Ли Ронгджин е бил изграден от 8 500 бирени бутилки благодарение на 4 месеца усилна работа и близо 11 000 долара. За да постигне целта си, Ли получил помощ от своя баша, който му помогнал в инсталирането на 40 слоя бирени шишета, необходими за издигането на впечатляващата структура.

„Бирата е доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи“. Този цитат, погрешно приписван на Бенджамин Франклин, все пак резонира с любовта на милиони хора към бирата. Най-популярното в света алкохолно питие и третата най-популярна напитка (след чая и водата) – бирата – оставя след себе си празни бутилки, които могат да бъдат използвани за всевъзможни проекти. Пълен с идеи, архитект Ли Ронгджин е реализирал точно един такъв проект – построил втори етаж на офиса си от 8500 бирени бутилки.

Ли бил работил с местни строителни фирми дълго време, но мечтата му за бирена сграда останала стаена в мислите му през цялото време. „Няма творчество и си е същинска загуба на времеда стоим така“, казва изобретателният Ли. „Няма значение дали ще успея или не, искам да дам на моята мечта шанс да се сбъдне“. Е, крайният резултат е факт. Офисът на Ли има и практическа, и рекламна функция. „Исках да изградя един артистичен и използваем офис“, казва архитектът. „Тази сграда е и моята визитна картичка за бъдещите ми бизнес планове. Тя ще позволи на инвеститорите да видят моите продукти в реалния живот и да забележат моя талант“.

„Той е много независим от най-ранна възраст“, разказва бащата на Ли. „Когато предложи да построи стъклената къща, въпреки че ние сме едно семейство с ограничени възможности, аз веднага му казах, че ще има моята пълна подкрепа“.

Подкрепа има и от съседите. „През нощта тя изглежда даже още по-добре“, казва съседът Ли Ян. „Светлините греят из сградата и тя блещука в нощта“.

greentech.bg

Може да харесате още...