Клас на защита RC 2 в наклонено положение – възможно ли е?

roto

Производителите на алуминиеви прозорци отчитат нарастващото търсене на елементи с повишена защита от взлом. В отговор на това Roto предлага технологията „TiltSafe“ за подсигуряване при наклонено положение на прозорци с клас на защита RC 2 и тегло на крилото до 150 кг, както и за гамата обкови „Al Designo“. Новите предпазители „TiltSafe“ за наклонена вентилация са включени в инструкциите за монтаж IMO_386 на „AL Designo“. Те вече са се доказали в програмата “NX” за пластмасови и дървени прозорци.

Клас RC 2 дори и при отваряне с наклон.

Към познатата конфигурация обкови RC 2 трябва да бъдат инсталирани три от новите защитни устройства за накланяне „TiltSafe“. Roto препоръчва закрепване със специални винтове, които след като бъдат затегнати, вече не могат да се развиват или могат само със специален инструмент. При поискване експертите на Roto Aluvision могат да разработят и конфигурации със защитни устройства „TiltSafe“ за крила с тегло 180 кг и за прозорци с клас на защита RC 3. Ако прозорецът е наклонен, той винаги отговаря на клас RC 2, дори системата да е преминала теста RC 3, когато е затворена.

Лекота при използване.

Работата на алуминиев прозорец с „TiltSafe“ е също толкова интуитивна и удобна, колкото тази на прозореца за накланяне и обръщане, без новите защитни устройства. Специална функция предотвратява затварянето на крилото при накланяне – допълнителна полза, която крайните клиенти намират за приятна.

Бонус за сигурността.

Най-голямата полза от технологията „TiltSafe“ несъмнено е значителният плюс по отношение на личната сигурност. Наклоненият прозорец вече не е задължително да се затваря, за да се поддържа клас RC 2 срещу кражба. Без значение дали през нощта или когато обитателите отсъстват – технологията „TiltSafe“ помага да не се допускат нарушители, когато прозорците са наклонени. С пускането на пазара на новите защитни устройства за вентилация с наклон, Roto Aluvision запълва празнина в концепцията RC 2 за алуминиеви прозорци.

Може да харесате още...