Кого и какво представя Стройко 2000 тази пролет

За 32-ри път НДК приюти специализираното изложение за архитектура, строителство и обзавеждане Стройко 2000. То бе открито от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски. „Благодарение на всички участници, през годините станахме свидетели на непрекъснато нарастващия брой на изложителите – български и чуждестранни, а съвместната им работа доведе до увеличаване на чуждестранните компании у нас. С ентусиазъм, хъс и устойчивост организаторите превърнаха „Стройко 2000” в най-голямото специализирано търговско изложение в България”, каза зам.-министърът.

От 25-ти до 31-ви март ще бъдат представени множество фирми от бранша – мебели, домашен текстил, аксесоари, основни материали за груб строеж, за инсталации, строителна химия, дограми, окачени фасади, електро-, отоплителни, вентилационни, климатични инсталации, нови материали за хидроизолации и топлоизолации, за довършителни работи. Също така и много екологични и енергоспестяващи технологии и решения за строителството.

Лефо ЕООД представя луксозни дървени щори на холандската фирма Hunter Douglas. От една година фирмата е единствен оторизиран производител в България, с производствена база в град Дряново. Дървените щори са с широчина на ламелите 25 и 50 мм, с богата цветова гама. Клиентите имат възможност да провокират фантазията си при избора на цвят на дървесината и текстила, да варират в една тоналност или в няколко. Това разнообразие предполага различни интериорни дизайнерски решения, изскан стил и уникалност във всеки дом. Освен като визия, дървените щори имат също така и практическа стойност, намаляват енергийния разход на климатика, защото дървото е добър изолатор, не се нагрява и не излъчва топлина, за разлика от метала. Поради тази причина този вид щори са най-подходящи за южни и югозападни изложения, особено когато площта на остъкляване е голяма. Има възможност за електроуправление.

Освен дървени щори, фирмата предлага още хоризонтални, вертикални, римски и щори тип „японска стена”, сенници, алуминиева и ПВЦ дограма, автоматизирани врати.

Сикотерм Индъстрис АД е производител на прозорци и врати от естествена масивна дървесина. На изложението те представят своята дограма Sicotherm, изработена от трислойна заготовка, за по-голяма якост, специално обработена срещу гниене и UV лъчи. Въздухоплътността, термо- и шумоизолацията са подсилени с един или два уплътнителя от висококачествен термопластичен еластомер, минаващ по цялата периферия на крилата. Може да се види и новата им плъзгаща се врата, предназначена за остъкляване на големи пространства – към тераса, двор, басейн, която може да достигне до 7 м отваряне.

Елси-М СД е официален представител за България на френската фирма Aereco S.A. На изложението фирмата представя за първи път на българския пазар уникалната френска технология за борба с конденза и мухъла, а именно прозоречни клапани с датчик за влага. Устройствата автоматично регулират притока на свеж въздух в затворените помещения, чрез датчик V8, който е в основата на технологията на Aereco. Той изпълнява едновременно функциите на датчик и задвижващо устройство на влагорегулируемата система. Устройствата се монтират на всякакъв вид дограма, без да нарушават целостта на уплътненията. Когато датчикът отчете висок процент влажност в помещението, механизмът се отваря и пропуска свеж въздух. Пълната гама продукти на Aereco съдържа нагнетателни и всмукателни устройва и вентилатори.

Също за първи път в България, на изложението е представена и италианската фирма за прозорци и врати от дърво ICSA. Дървото е американско, с високо качество, гарантирана отлична издържливост и голяма стабилност. Продукцията на ICSA включва няколко разновидности прозорци, сред които дървен с алуминиево покритие, противовзломен прозорец, прозорец с класически италиански архитектурен дизайн, както и въртящ се около хоризонталната си ос прозорец. Освен голямото разнообразие входни, ICSA предлагат и плъзгащи се врати, представени от моделите tilt-and-slide и lift-and-slide. Богатата им гама продукти се допълва от няколко разновидности капаци за прозорци, ролетни щори и комарници.

Българската продукция на дървени врати и прозорци също е добре презентирана в лицето на фирма Евровууд. Велинградската фирма е производител на дървени стъклопакетни прозорци, врати от масивна дървесина и шумоизолиращи дървени панели за магистрали.

Дограмите им имат собствена търговска марка – Ди Медичи, и са изработени от специално подбрани материали с контрол на произхода и качеството. Монтират се със стъклопакет, произведен по стандартна технология, както и с най-висок клас обков. Интериорните врати на Евровууд, показани на изложението, също са с търговска марка – SG.

Те са произведени от специално подбрана дървесина, с качество, което ще задоволи и най-претенциозните клиенти. Италиански дизайн, разнообразни модели и форми, както за плътните така и за остъклените врати.

Качеството на вратите е гарантирано и от италианската фирма Милези, производител на боите и лаковете, с които се третират вратите. Сигурност и здравина осигурени и от обкова на AGB, Италия.

Щанд с богато представена продукция имат Зеток ООД, България, изключителен представител на румънската фирма Бейлер АД, занимаваща се с производство на метални врати и аксесоари. Изложена е новата им врата, съчетание между MDF и масивна врата, без „пчелна пита”, но на цената на MDF. Зеток предлага над 500 модела само метални врати, също интериорни врати и аксесоари на Бейлер, както и турски обкови. Разполагат с широка складова база, с големи наличности на продуктите, затова и поръчките им се извършват в кратки срокове.

Фирма Крама представя своята продукция от хоризонтални дървени щори от бамбук, произведени в България. Те са ‬екологичен продукт от естествен материал,‭ ‬който,‭ ‬освен всичко останало,‭ ‬създава неповторим уют в дома или офиса.‭ Имат множество качества – UV и влагоустойчивост, антистатични са и лесни за поддръжка, с удобен механизъм с 15-годишна гаранция. Бамбуковите щори‭ са с гладка повърхност,‭ ‬в естествени цветове и с модерна визия. ‬Предлагат се в пет разцветки и се изработват както със стандартни размери,‭ ‬така и по поръчка.

Изключително богато е зареден щандът на Солид 55. Изложени са последните новости от продукцията на фирмата: вратата „Интелигентно входно пространство”, с невидимо заключване и безконтактно управление, снабдена по желание на клиента с видеошпионка; най-новата линия интериорни врати „Art Line”, които могат да бъдат еднакви с входната врата и каса с модерна и красива заоблена форма; ново акрилно покритие за външни врати – Super гланц, с алуминий и с UV защита.

Солид 55 представят за пръв път в България нов вид патронно заключване, от най-висок клас на сигурност. Това е продукт на финландската фирма DOM DOM diamant. Системата е с цилиндрична форма, направена от стомана, с иновативна дискова технология. Ключът за тази система също е стоманен, с триизмерна форма, за защита от копиране и с удобна ергономична глава, за по-добър захват.

Българската фирма Камбера и син изработва дървена стъклопакетна дограма и врати.

На изложението са показани разнообразни модели луксозни интериорни врати от различни материали.

Открояват се изрисуваните врати от MDF, които се правят според фантазията на клиента и могат да бъдат с различна рисунка от двете страни.

Фирмата предлага изработка по поръчка за всичките си видове продукти.

Фирма Боряна 22 проектира, изработва и монтира сенници, щори, мрежи против насекоми, конструкции.

Те са официален представител на австрийската фирма за акрилни и ПВЦ платове SATTLER. Продуктовата им гама е разнообразна и добре представена на изложението.

Стройко 2000 представя тези и още много други български и чуждестранни фирми, показващи развитието на строителната индустрия.

Може да харесате още...