Кой е най-добрият прозорец?

От дърво, алуминий или пластмаса?
Всеки от тези материали има своите предимства и недостатъци.

Дървото е естествен материал с отлични топло- и шумоизолационни характеристики, но е нетрайно и изисква много грижи и поддръжка. При това наистина качествените дървени прозорци са много скъпи.

Безспорно алуминият е най-траен, с най-голяма здравина и устойчивост, но и с най-лоши топло- и шумоизолационни качества. А също е и доста скъп през последните години.

Разумният компромис изглежда е изборът на прозорци с рамки от PVC профили – материал доказал се през последните 40-50 години с трайността си, много добра топло- и шумоизолация и лесна поддръжка. Но дали това е най-добрият прозорец?

Лорекс
предлага по-добро решение: комбинация от алуминий и пластмаса. С профилните системи на TROCAL AluFusion и AluClip.

ТROCAL AluFusion

AluFusion обединява в себе си предимствата на двата материала – пластмасата и алуминия. За разлика от декоративните алуминиеви капачки тук външният алуминиеви профил е свързан с вътрешния пластмасов профил. Предимството на тази конструкция са очевидни: алуминият има и носещи функции, стъклодържателят отпада, а стоманеният усилващ профил е необходим само в някои специални случаи. Освен с превъзходните функционални характеристики системата е привлекателна и от финансова гледна точка. При използване на профилите AluFusion могат да се създават модерни съвременни прозорци, каквито досега са изработвани само от по-скъпи изцяло алуминиеви профили.

AluFusion е перфектното решение, когато търсите изискания външен вид и стабилността на алуминия. И изключителните топлоизолационни свойства на пластмасата. И отличната шумозащита, която алуминият сам не може да осигури. Профилната система позволява реализирането на прозоречни елементи с височина до 3.5 м. Такава фасада изглежда като напълно остъклена. Освен това AluFusion предоставя на архитекта допълнителни възможности, тъй като на практика може да бъде изпълнена в произволен цвят.

Прозоречна система с ширина 70 мм, пластмасово крило отвътре и алуминиев многофункционален профил отвън. Подвижна челна връзка в ъглите за компенсиране на различните топлинни деформации на двата материала

– По-нисък коефицент на топлопреминаване Uw=1.1W/m²K.
– По-висока степен на шумозащита – клас 5 (47 dB)
– По-добра противовзломна защита – клас 2
– Няма опасност от деформиране на рамките вследствие на температурните разлики отвътре и отвън
– По-висока устойчивост на атмосферни влияния и почти безгранична трайност
– Много по-големи прозоречни елементи с височина до 3.5 м с тесни и стройни рамки и елегантен дизайн, характерни за алуминиевите прозорци.
– Вече са възможни крила за врати с височина на помещението до 2.7 м, дори и цветни
– Гладки профили отвътре без стъклодържатели и фуги, с меки скосени ръбове, лесни за почистване.
Систематa предлага богат избор на цветове по RAL отвън и имитация на благородни дървесни декори отвътре и отвън. И е много привлекателна от финансова гледна точка.

TROCAL AluClip

Концепцията TROCAL AluClip се базира от една страна на изпробвана и утвърдена система – алуминиевата капачка, и от друга страна на интелигентната комбинация на материали: пластмаса плюс алуминий. Чрез TROCAL AluClip може да се реализира всяка идея за цвят. Освен стандартизираната палитра цветове по RAL в матово и силно гланцово, естествено са възможни и специални цветове в неограничено разнообразие. Но не само това. Могат да бъдат създадени също и комбинации от цветове, стилове или определени мостри по ваш индивидуален избор.

Освен около 200 цвята по RAL цветната палитра на алуминиевите капачки обхваща и още над 2000 цветни вариации.

TROCAL AluClip – това за Вас означава: основна идея и много нови възможности за неограничено цветово оформление, които придават на всяко предприятие съвсем индивидуално „лице” и спомагат за промяна на корпоративната му идентичност.

Благодарение на TROCAL AluClip при прозорците TROCAL понятието “собствен, уникален цвят на дома” придобива съвсем ново значение.

Комбинацията от материали пластмаса плюс алуминий обединява по образцов начин перфектната външна оптика с върховите топлоизолационни характеристики на пластмасовия прозорец

Системата пластмасови профили TROCAL InnoNova_70.M5 разполага с най-добрите стойности на коефициента на топлопреминаване U, с помощта на които не само безпроблемно се удовлетворяват новите законови предписания на нормите за пестене на енергия (EnEV), но те даже се надминават.

С TROCAL AluClip постигате хомогенна външна оптика, вътре остава лесният за поддръжка пластмасов профил, приятен при докосване. При това TROCAL InnoNova_70.M5 е 100% рециклируем.

TROCAL AluClip се вписва перфектно във всяко оформление на фасадата. Така например в комбинация с една алуминиева фасадна конструкция се постига напълно хомогенна външен облик.

С помощта на TROCAL AluClip лесно като в детска игра могат да се поставят интересни акценти.

AluFusion от ЛОРЕКС – едни от най-добрите прозорци и врати на пазара!

Може да харесате още...