Кьомерлинг с нова продуктова линия

Тази гоина към семейството на PREMILINE на Кьомерлинг бе добавена нова система за плъзгане на тройна релса.

Представянето се състоя на щанда на Кьомерлинг, на изложението FENSTERBAU FRONTALE в Германия.

Въведената преди няколко години системата за плъзгане Premi Line, сега бе обновена с по-леко и комфортно задвижване на крилата, по-големи размери на елементите и повече светлинен поток в помещенията.

Тройното плъзгане усъвършенства системата в посока на увеличаване на отваряемата част на прозоречната конструкция до 2/3 от площта й. Това дава възможност да се прибират всичките 3 крила в единия край на прозореца/вратата и отваряне на още по-голямата част от конструкцията. В предишния вариант максималната отворена площ на позицията беше в рамките на 50%. В този смисъл новата разработка е много удобна за за остъкляване на балкони, големи портали на веранди, магазини, в заведения за обществено хранене,  и прочие, където се търси постигането на максимална отворена площ.

По този начин в значителна степен се разширяват възможностите за креативни архитектурно-дизйнерски решения.

Системата за плъзгане, както преди така и сега, се предлага в два варианта:

– за по-малки размери – остъкляване на балкони, прозоречни елементи с по-ниски височини и т.н.
– за по-големи размери, където се прилагат усилени профили за крила, адаптивни за по-големи конструкции, с цел по-висока стабилност и здравина.

С нововъведенията в системата стават възможни кострукции с до шест подвижни или комбинация от подвижни и неподвижни крила.

Както и досега, в крилата е възможно вграждане на стъклопакети с дебелина до 32 мм, с което се допуска използването и на тройни пакети. Чрез този тип вграждане се достигат и по-добри характеристики на топлоизолация на целия елемент.

Системата за плъзгане на Кьомерлинг се предлага в най различни цветови нюанси, а отделно и в дървесни декори, като златен дъб, орех, махагон и др.

Може да харесате още...