Конфигурирай сам своята врата!

Rodenberg

И фирмите, производителки на врати се ориентираха към дигиталните технологии – онлайн приложения и конфигуратори помагат на клиентите да изберат най-подходящия модел врата

Въпреки бързото развитие на технологиите в производството на различни видове врати и широкото предлагане на модерни материали и иновативни конструктивни решения, фирмите производителки все още подхождат плахо към използването на дигиталните медии и социалните мрежи в своя бизнес. Не са много големите компании като Rehau или Schuco, които имат свои страници във Facebook и акаунт в Twitter и Youtube. За да се презентират на широката публика в бранша, залагат предимно на добре познатите каталози, брошури, изложения и панаири. Въпреки това в последните години забелязваме, че уебсайтовете на производителите стават все по-гъвкави и интерактивни и предлагат разнообразни възможности за разглеждане на асортимента и запознаване с предимствата на продуктите. Лансирането на новите дигитални услуги визуализира предлаганите продукти и помага на потребителите в избора им на най-опитималното решение за техния дом. Основните предимства за производителя се изразяват в пестене на време и оптимизиране на процесите по приемане и изпълнение на индивидуални поръчки. Внимателното присъствие в социалните мрежи пък дава обратната връзка с масовия потребител и възможност за неформална обмяна на информация и опит между самите клиенти.

Онлайн конфигуратор

Rodenberg е немска фирма с повече от 30 години опит в производството на висококачествени и луксозни панели за врати. Тя е и сред лидерите на пазара, предлагащи все повече онлайн услуги на своите клиенти.

В сътрудничество със софтуерната компания Orgadata Rodenberg наскоро създаде виртуален конфигуратор за входни врати.

Rodenberg

В сътрудничество със софтуерната компания Orgadata Rodenberg наскоро създаде виртуален конфигуратор за входни врати. Програмата може да се използва абсолютно безплатно от сайта на производителя и предлага прекрасни възможности на потребителите сами да създадат желания модел и да проверят как той пасва на жилището. Според експерти на фирмата внедреният софтуер не само улеснява бизнеса, но и допринася за по-бързото и качествено изпълнение на поръчките.

Влизайки в програмата, клиентите имат достъп до целия каталог с модели директно от уебсайта на производителя. След като изберат основния панел, те могат да изпробват как той ще изглежда в различни цветове (налични са всички цветове по RAL). Може да се екпериментира и с материали като алуминий, стъкло, благородна стомана или PVC. Следва избор на подходяща стъклена, дървена или метална декорация, както и на видовете брави. Потребителите могат лесно и бързо да заменят отделните елементи, докато постигнат оптималния за техните нужди резултат. „Освен че е много забавно, използването на тази програма е и много полезно.”, споделят опита си потребителите. Те прекарват часове, създавайки различни комбинации, но накрая нямат никакви колебания в правилността на избора си.

Окончателният вариант на проекта може да бъде запаметен, изпринтен и директно изпратен в някой от офисите на компанията. Тогава вече думата имат специалистите, които пресмятат крайната цена и приемат поръчката. Онлайн конфигураторът спестява на служителите на Rodenberg десетки часове, прекарани с клиентите в чудене дали вратата да е светло или тъмно кафява. Сега вече това време може да бъде инвестирано в подобряване на общото обслужване и бързина на приемане и изпълнение на поръчките, смятат мениджъри на компанията. След като потребителите сами могат да се справят с дизайна на вратата, консултантите имат възможност да си позволят по-подробни обяснения относно възможностите за топлоизолация и показателите за устойчивост на взлом, предлагани от производителя.

Онлайн приложения

Rodenberg

Голямото разнообразие от модели и безбройните възможни комбинации между цветове, форми и материали, често затрудняват, вместо да облекчават клиентите. Затова в началото на октомври Rodenberg представи безплатна апликация за таблет, смартфони и устройства, ползващи операционна система андроид. Тя дава нагледна представа за това как ще изглежда избраният модел входна врата, наложен върху конкретната постройка.

„Снимайте вашата къща, изберете модел на вратата, наложете – вече имате съвсем реалистична представа какъв ще бъде обновеният ви дом”. Това гласи рекламата на Exterior door App. Тя дава възможност да бъдат разгледани 60 модела панели и да се постигнат около 300 комбинации на нови дизайнерски решения. По този начин клиентите са улеснени при избора си и могат да вземат категорично и обосновано решение, което да изпратят директно по имейл на фирмата производител.

Фотопрезентации

Немалка част от хората са все още консервативно настроени и за цялостния избор на врата търсят личен контакт с професионалисти. И тук на помощ на консултантите идват компютърни програми и устройства, които спомогнат за по-реалистичното представяне на продуктите. След като клиентът се спре на определен вид панел в подходящ цвят, с няколко кликвания избраният модел се налага върху снимка на къщата. Така предната фасада е веднага преобразена, а обитателите „виждат” как ще изглежда домът им с нова входна врата.

Съвременните технологии ни позволяват да включваме отоплението и осветлението в дома чрез таблет и смартфон. Логично е и процесът на избор и поръчка на врати и прозорци да се улесни и модернизира. С няколко кликвания на мишката не само се избира подходящия модел, но и се изпраща поръчка на производителя.

Обратната връзка, която компаниите получават от клиентите си посредством техните коментари в социалните мрежи, им помага да подобряват и усъвършенстват асортимента си, съобразявайки го с техните желания и препоръки. Като се има предвид, че присъствието в тях не изисква особена инвестиция, логично е да очакваме, че дори и консервативните производители на врати ще засилят присъствието си в тях.

Може да харесате още...