Консултантите на Geze – предлагат разнообразие от функции и решения

Модерните врати и прозорци в съвременните сгради са многофункционални. Те трябва да бъдат правилно избрани и оптимално адаптирани към специфичните проекти и части от тях.  Във всеки етап от този процес именно е ролята на консултантите на ГЕЦЕ – при проектирането и изпълнението на съвършена и икономична сграда според идеите и вижданията на инвеститора, отговаряща на всички съвременни национални и европейски изисквания.

Консултантите на ГЕЦЕ предлагат на проектанти и инвеститори разнообразие от рационални решения, в зависимост от конкретното място на приложение и търсените функции на вратата или прозореца.

Във фоайето – най-доброто първо впечатление
Футуристично и модерно, изискано и елегантно или луксозно и ефектно – входните пространства са отговорни за първото впечатление, което се създава в посетителите още с влизането.  Влиянието на величествените сгради се подчертава от автоматичните врати. Елегантната атмосфера в преддверието може да се засили не само чрез въртящи се врати, но и с кръгли плъзгащи се стъклени врати с фини рамки. Дори при ограничени  външни размери и височини на прохода, тези врати осигуряват възможно най-голям светъл отвор на преминаване. Изисканите кръгли плъзгащи се врати GEZE Slimdrive SCR осигуряват безпрепятствен достъп за хора в неравностойно положение. Освен това те могат да бъдат и в сертифициран вариант за евакуационни изходи.

Защита в случай на пожар – интелигентна вентилационна система за отвеждане на дим и топлина (ВСОДТ)
Аспектите на безопасността и безпрепятствения достъп трябва да са на първо място, дори отвъд  законовите изисквания. Консултациите на ГЕЦЕ в тази област са фокусирани главно върху защитата на хората при пожар чрез осигуряване на отдимени аварийни изходи, за да бъде евакуацията бърза и безопасна и да се осигури достъп на спасителните екипи. В тази връзка консултантите на ГЕЦЕ подпомагат проектирането на цялостна автоматична система за естествено димоотвеждане. Целта е тази система да бъде интегрирана в цялостното управление на сградата чрез централи, които координирано отварят всички приточни отвори и димни люкове. В допълнение, системата осигурява и енерго-спестяващ ефект – централите наблюдават и контролират функциите на системата и при ежедневна вентилация.

Безпрепятствен достъп и естетичност дори на пожароустойчиви врати
Огнеустойчивите врати в коридорите например трябва да се затварят автоматично в случай на пожар. В изисканите сгради това се гарантира чрез дискретни автомати за врати, чиято функция е скрита във вратата по елегантен начин. В зависимост от изискванията на потребителя, невидимите автомати от серията GEZE Boxer, позволяват на крилото да остане и постоянно отворено. Вратата може да функционира ежедневно по „нормален” начин – в посока на отваряне или затваряне, а в случай на пожар – автоматът я затваря автоматично и предотвратява разпространението на огъня (и/или дима). В случай, че вратата е двукрила, всички компоненти на системата за застопоряване в отворено положение са интегрирани невидимо в автомата GEZE Boxer E-ISM – дори контролът на последователността на затваряне.

Естетично разделяне и събиране на помещения – ръчно плъзгащи се стени
Консутантите на ГЕЦЕ работят съвместно с архитекти и инвеститори, за да постигнат и отвореност, светлина, простор в помещенията и сградите. В същото време при необходимост пространствата могат да се разделят според конретните нужди на ситуацията. На местата за срещи и конференции, пространствата трябва да бъдат разделяни бързо и лесно по естетичен и естествен начин.  В заведенията – ресторанти, кафенета и барове, променливите „пространствени ситуации” стават все по-актуални.

Ролята на консултантите на ГЕЦЕ е да подпомогнат проектанти и инвеститори в избора и изпълнението на най-подходящото решение, което да съответства едновременно на естетичните идеи и нормативните изисквания.

Може да харесате още...