Контейнери се превърнаха в модерен офис в Израел

Архитектурното студио Potash Architects от Тел Авив наскоро превърна седем стари морски контейнера в модерен офис, намиращ се близо до столицата на Израел. Подредените червени кутии сега съдържат офис площи, зони за събития и технически помещения, а един от контейнерите е поставен под наклон от 30 градуса, за да помещава стълбище.

Сградата се намира в зоната на товарното пристанище Ашдод, разположено на около 40 километра южно от Тел Авив. Контейнерите, някога използвани за превоза на продукти и суровини, били реновирани и адаптирани за осигуряването на офиси и технически съоръжения за администрацията на пристанището. Архитектите трябвало да свържат отделните кутии и да ги свържат помежду им за образуването на новото офис-пространство.

Като изключим наклонения контейнер, в който се намира стълбището, останалата част от сградата се състои от шест контейнера. В тях се намира основната администрация на пристанището. Първият етаж се състои от 4 контейнера, които помещават пространството за събития, както и офис-стаи и технически помещения. На горния етаж пък има още офиси. И на двете нива има тоалетни.

greentech.bg

Може да харесате още...