Космическо черно – цветът носител на Red Dot Award при бравите за врати

За пореден път след обявяването на международната Red Dot Award черните продукти на Karcher Design завоюваха признанието на журито. Матовият черен цвят спечели в Германия наградата Callwey в рамките на „Къщи на годината“ в категорията „Най-добър продукт“.

Цветът космическо черно се нанася върху дръжката на вратата от неръждаема стомана като прахово покритие. Електростатичното покритие е екологично чисто и гарантира високо качество. Дръжките за врати на Karcher Design в космическо черно са не само устойчиви на надраскване и корозия, но и впечатляващи със своя външен вид. Матовата повърхност има приятна дълбочина на цвета, а мекият допир е изключително приятен за ръката.

Според оценката на журито на Red Dot за 2019 г. „Със своя модерен и елегантен външен вид продуктите с покритие в космическо черно предлагат широка гама от възможни приложения.“

Линията продукти в космическо черно е приета много добре не само от клиентите, но и убеди журито на реномирани награди. През 2018 г. повърхността в космическо черно получи международната награда MUUUZ в категорията Layout. През следващата година те впечатлиха и журито на международната награда за дизайн Red Dot Award 2019 в категорията Материали и повърхности. През септември 2019 г. този цвят беше обявен и за най-добър продукт на наградите „Къщи на годината“ на Callwey.

За много кратък период от време черната цветова схема бе посрещната с ентусиазъм от редица архитекти в САЩ и Европа. В бутиковия хотел Kimpton DeWitt в Амстердам продуктите с черна матова повърхност допринасят за обшата стилна и елегантна атмосфера. Те напълно се вписват сред останалите висококачествени елементи от интериора. Същевременно черният цвят прави добър контраст с по-топлите детайли от дърво като дървените греди на тавана и шкафовете.

Дръжките за врата ES3 и Madeira ER45 украсяват и вратите на стаите в хотел Au Boeuf Couronne. Те са в перфектна хармония с останалите матово черни елементи в помещенията. Награждаваните продукти ще откриете и в централата на Christian Dior Parfum в Париж.

Вижте също...