Красива конферентна зала е построена от камък и бамбук

Когато става дума за зелени технологии, често се говори за страни като САЩ, Великобритания, Германия, Испания и др. Но когато става дума за живот в хармония с природата, примерите идват от най-разнообразни места и често съвсем не от най-напредналите в технологично отношение. Ето един образец от Виетнам.

Виетнамски майстори на бамбука, архитектите от VO Trong Nghia са построили красивия Flamingo Dai Lai Resort & Conference Hall – закътан оазис, изработен изцяло от местни естествени материали. Намира се на 31 километра от Ханой. Това е идеално място за почивка от забързания градски живот.

 

Този мини-курорт, който всъщност е нещо като конферентна зала, посреща посетителите си с пътека, която води към просторна постройка с извити стени, изработена от местен камък. Входът е облян в светлина и придава нотка на величествен дизайн на сградата. Конферентната зала предлага място за срещи и разговори под един покрив, направен изцяло от бързо растящия местен бамбук.

 

Дневната е семпло обзаведена с мебели от дърво, като мебелите съответстват на хоризонталните линии на тавана. Разположен между гори и вълнообразни хълмове, курортът изглежда сякаш е погълнат от заобикалящата си среда. Архитектите от Vo Trong Nghia са използвани естествените местни материали, за да създадат впечатляващо пространство за събития извън града, което потапя посетителите в природата.

greentech.bg

Може да харесате още...