Красиво кино в Чикаго е построено от 98% рециклирани строителни материали

Студио Gang Architects наскоро завършиха тази красива и екологична сграда в Чикаго: кино на писателите. Салонът е създаден, за да замени застаряваща зала със 108 места. Сега залата за сценични изкуства очаква своя златен LEED сертификат, защото е построена почти изцяло (98%) от старите строителни материали, от които се е състояла предишната сграда на това място, а освен това има зелени покриви, енергийно ефективни механични системи, както и материали от местни източници.

Замислено като „театър в парка“, новото кино заобиколено от парк и подчертава връзката с откритото пространство чрез най-определяща черта на сградата: Голямата галерийна алея. Издигната над земята и извита около атриума, алеята е затворена зад фасада от стъкло и дърво, гледайки и към основната лоби-зона, и към красивите изгледи към околния пейзаж. Екран от дървен материал се отличава с модерен дизайн в стил „Тюдор“ със здрави дървени ферми и фина дървена решетка, описани от архитектите като „уникално постижение на инженеринга“, създадено в сътрудничество с конструкторите Halvorson and Partners. Вечерно време алеята на галерията свети като фенер и леко наподобява маяк.

„Театърът на писателите“ е двойно по-голямо в сравнение с предходната сграда на това място и е завършена като централна част от кампания за набиране на средства в размер на 34 милиона долара. Има два кино-салона: един с 250 места и един с 50 до 99 места. Заедно с това има покривна тераса, а просторният атриум също може да се използва като зала за събития.

greentech.bg

Може да харесате още...