La Luge – гъвкаво ваканционно жилище

La Luge  е гъвкаво ваканционно жилище, разпложено  в горите на Квебек, проектирано от  YH2 Architects’. Този дом се състои от два обема, тъмен и светъл, реализиран на различни нива, които се сливат в средата.
 
Светлият обем е направен от кедър, дъб и орех както отвътре, така и отвън. Облицован с прозорци от пода до тавана, светлият  обем е отворен, ефирен и приветлив, и поставя жителите наравно в гъстата заснежена гора навън.

По-тъмният обем, направен от тъмно дърво, капаците  на гърба на дома и се простира в спалнята на децата. Тази стая също се отличава с прозорци от пода до тавана, както и с вградени  двуетажни легла, също направени от  по-топло тъмно дърво. Домът е проектиран да побере много гости, но също така може да се трансформира, за да създадете повече жизнено пространство, площадка или дори допълнителна спалня за гости.  Стъклени завеси  от пода до тавана  се отварят към външната страна, за да  се разшири жизненото пространство на къщата, което би трябвало да се отдава под наем през летните месеци.

Този успокояващ и гъвкав дом предлага изключително място за релаксиране през зимата, където гостите могат да се отпуснат уютно край  камината или се възползват от  сауната  докато почиват от „ играта”  в снега.

inhabitat.com
 

1

1

1

1

Може да харесате още...