Ламинирано, защитно и звукоизолиращо композитно стъкло за първи път със сребърен сертификат C2C

Продуктите, изработени от защитно и звукоизолиращо стъкло Stratobel и Stratophone от AGC Glass Europe, са първите стъклопакети от този тип в света, получили сертифика Silver от Cradle to Cradle (C2C). Още през 2010 г. компанията сертифицира значителна част от продуктите си от стъкло съгласно Cradle to Cradle. В резултат тя разполага с най-пълната продуктова гама на пазара със сертификати Cradle to Cradle Gold, Silver и Bronze.

Ламинираното защитно стъкло (VSG) Stratobel претендира за активни, пасивни и конструктивни характеристики за безопасност, което включва защита от взлом, срещу обстрелване и наранявания, защита срещу наранявания, причинени от самото стъкло, и конструктивна безопасност чрез остатъчна стабилност и носеща способност в случай на повреда.

Звукоизолацията на Stratophone се основава, наред с други неща, на прозрачен звукоизолиращ PVB филм, разположен между стъклените панели, и асиметрична структура на стъклопакета.

Избирайки Stratobel и Stratophone, архитекти и проектанти могат да докажат устойчивостта на своите строителни проекти и да получат висока оценка за своите сгради като DGNB или LEED.

Може да харесате още...