Леки прозорци в селище за миниатюрни къщи

Veka

Тази малка къща с площ 16 кв.м в Мелмайзел се намира в първото в Германия селище за миниатюрни къщи – Tiny House Village. Тя носи името Nordic Fjöll поради връзката си със скандинавския стил. Това е мобилна къща, построена с помощта на лека конструкция, тъй като общото тегло от 3,5 тона, необходимо за успешното транспортиране, не бива да бъде надхвърлено. При вземането на решение за избор на пластмасов прозоречен профил, освен другите конструктивни предимства, роля изиграва и възможността за намаляване на теглото.

Двойните врати Veka отварят пространството изцяло към околната среда, позволявайки на обитателите да се чувстват свързани с природата. Отвътре прозорците са с бяло покритие, а отвън – с тъмна естествена дървесна текстура. Профилът на прозореца с двоен стъклопакет осигурява топло- и звукоизолация, като същевременно отговаря на ограниченията за тегло на конструкцията.

Veka

Veka Softline 70 AD

Класически дизайн с максимална функционалност. Със своя непреходен дизайнерски език Veka Softline 70 AD е символ на технически висококачествени решения за прозорци. Дълбокият 70 мм 5-камерен профил използва оптимално изолационния ефект на въздуха, а поцинкованата метална армировка осигурява висока статична стабилност и постоянна функционална надеждност.

Снимки: Veka

Може да харесате още...