Летяща врата за подземен гараж от Käuferle спестява място в тесни пространства

Tor 2

Käuferle GmbH & Co. KG представя своята „врата на месец декември“. Производителят на врати, преградни стени и прозорци наскоро монтира под наклон неизскачаща напред, летяща гаражна врата модел NA, изработена от перфориран алуминиев лист. Иновативната и патентована портална система води до подземен гараж с 20 паркоместа. И в този случай индивидуалните възможности за монтаж осигуряват на строителите по-голяма свобода. Вратата е издържана както в техническо отношение, така и от естетическа гледна точка с елегенатния си антрацитносив цвят. Той хармонира цветово и с елементите на вратите и прозорците на жилищната сграда, разположена в района на Мюнхен. Така съоръжението отговаря на най-високите изисквания за дизайн и техническо изпълнение.
Tor 3

„За да се осигури оптимално функциониране въпреки наклонения покрив, гаражната врата е инсталирана под ъгъл спрямо сградата“, обяснява спецификите на монтажа Хайко Шендел, консултант по продажбите в Käuferle. Устойчивата на износване и безшумна конструкция на вратата с размери 2,8 х 2,5 метра не изскача извън равнината си при отваряне и затваряне, което пести място и позволява ползващите гаража автомобили да спрат и изчакат непосредствено пред входното пространство.

Радиоуправляем ръчен сензор, използван от водача, осигурява достъп до подземния паркинг. Когато дадена кола се изкачи нагоре по рампата, вратата автоматично се отваря и предлага удобен изход от сградата. Вграден светофар управлява влизането и излизането от гаража. Интервалите за отваряне и затваряне могат да бъдат програмирани според нуждите за оптимално удобство на ползвателите. За да се гарантира винаги високо ниво на сигурност, има и механизъм за управление при спешни случаи – за бързо и лесно отваряне в случай на прекъсване на тока, например.

Може да харесате още...