LG са готови да пуснат прозрачен дисплей в масово производство

Корейският концерн «LG», един от водещите производители на висококачествена електроника, представи уникален прозрачен дисплей, който потенциално може да замести обикновения стъклен прозорец. Разработката на иновативните продукти от LG – специалистите позволява още през следващите години да започне масово производство на  „прозорци на бъдещето“, които ще направят революция в прозоречната индустрията.

Неотдавна, корейците промотираха  прозрачен OLED-дисплей, с коефицент на светлопропускливост -30%. В момента, инженерите на «LG» работят по съществуващи продукти с още по-впечатляващи характеристики – 60-инчов панел с светлопропускливост 40%. Тези екрани са надеждни и прозрачни,  и несъмнено ще получат широко разпространение. Специалисти твърдят, че OLED дисплеите на «LG» може да се използват в разработването на уникални „смарт прозорци“, които до този момент могат да се видят само в научно-фантастичните филми. Смарт – стъклопакетите на бъдещето ще дадат възможност на потребителя да вижда както виртуалния образ на монитора, така и действителния образ зад прозореца.

Любопитно ще изглеждат търговските обекти остъклени с тези прозрачни „Mat-Lamy” фасади. Клиентите ще могат да разглеждат търговския център през „смарт“ витрината, но също така и директно върху екрана ще могат да „браузват”, например продуктови каталози, реклами и др., просто ще трябва да докоснат „уникалната смарт” витрина.

Може да харесате още...