Линията „High Tech“ IG – най-доброто от оборудването на Forel

Forel

Линията „High Tech“ IG се е развила от най-доброто и най-новото оборудване на Forel, посветено основно на производството на двойни, тройни и дори четворни стъклопакети за жилищни и промишлени сгради.

 „High Tech“ IG може да обработва сглобени стъклени модули с много големи размери и с тегло до 400 кг на линеен метър и дебелина до 100 мм. Избрани са ексклузивни устройства и патентовани системи за обработка на офсети и форми с удивително качество. „High Tech“ IG може да обработва твърд, гъвкав или термопластичен дистанционер.

Стъкленият лист влиза първо във вертикалната машина за измиване. VW е специално решение с четири различни зони за обработка –  за предварително измиване, измиване, промиване и изсушаване. Машината е обогатена със специални сензори за улавяне дебелината на стъклото и наличието на нискоемисионно (Low-E) покритие. Самостоятелните четки могат да адаптират измиването към специфичната дебелина и характеристики на стъклото.

След като се измие, стъкленият лист пристига в станцията за инспекция и позициониране на рамката Art. FP. Това решение позволява на оператора лесно да открие несъвършенствата чрез специална конфигурация на LED светлина плюс подвижни плъзгащи се решетки. За допълнителна прецизност инспекционната станция се предлага и със задна камера за по-добра проверка на двете страни на стъклото. Референта вертикална и хоризонтална система позволява бързо и прецизно ръчно позициониране на рамката.

Следващата станция е плоска преса за пълнене с газ ART. AP, допълнена с патентовани прибиращи се допълнителни вендузи на задната ѝ страна. Благодарение на тази функция, тя може да изравнява огънато или изкривено стъкло, като същевременно подобрява пълненето на газ и намалява отпадъците от газ. Съединителната преса има двойна верига за газ (аргон / криптон).

Запечатващият робот Art. SR е последната станция на процеса. Способен е да използва до 3 различни уплътнители. Той има висока производителност благодарение на своята самообучаваща се технология, изключителната система за непрекъснато уплътняване и автоматичната смяна на дозиращата единица.

Във видеото виждаме някои образци на обработка с твърда рамка: IG панел 2.000 x 2.000 мм, стъпаловидна единица, четворно IG стъкло и множество различни форми.

Може да харесате още...