Lisec откри Glass Forum – най-новият технологичен център в Австрия

Lisec

Новият технологичен център на Lisec в Hausmening, Австрия – Glass Forum, е инвестиция на стойност над 5 милиона евро. В него се помещават най-новите технологии на Lisec за всеки един етап от обработката на стъклото. Центърът дава възможност на компанията да демонстрира различните процеси, включително рязане на стъкло, кантиране, изолиране и ламиниране, като допълнение към логистичните системи на компанията.

В Glass Forum се обработва плоско стъкло при реалните му условия на производство. Със своите най-съвременни производствени линии и софтуерни приложения, Glass Forum се използва за научни изследвания, изпитания, обучения и демонстрации, както посочват от дружество.

„С нашата инвестиция в новия технологичен център Glass Forum, ние подчертаваме дебело един свой съществен отличителен белег – ние сме единственият производител на машини, който и обработва самото плоско стъкло, и то го прави по печеливш начин“, каза Mag. Othmar Sailer, главен изпълнителен директор на Lisec, в своето изложение. „Ние знаем и разбираме проблемите на нашите клиенти и предизвикателствата пред тях, защото ние също ги имаме пред себе си. Това е, което ние наричаме оперативно ноу-хау.“

Lisec

Инвестицията в Glass Forum съвпада с обявената инвестиция в производствения обект на Lisec в Seitenstetten. С тези свои инвестиции, Lisec „дава пример в региона“, каза още Sailer. „Отделно от инвестицията в Hausmening, Lisec планира инвестиции в размер над 16 милиона евро в производствената зона на Seitenstetten през следващите три години. Ние сме поели ангажимент към Долна Австрия и то дългосрочно.“

Официалното откриване на Glass Forum се проведе 8 октомври и започна с изказвания от Mag. Othmar Sailer, главен изпълнителен директор на Lisec, Prof. Dr. Thomas Keppert, председател на борда на частната фондация Peter Lisec и Mag. Christoph Neumayer, главен секретар на Федерацията на австрийската индустрия.

Lisec

Събитието, на което присъстваха много международни гости от бизнеса и политиката, включи демонстрации на производство на стъкло, дискусии за тенденциите в промишлеността като автоматизациите например, както и обиколка на производствената площадка във фабриката на дружеството в Seitenstetten.

Лизек е глобална фирмена група и предлага повече от 50 години иновативни частични и комплексни решения в областта на обработката на плоско стъкло. Производственото портфолио обхваща машини, решения по автоматизацията и сервиз.

Лизек развива и произвежда системи за рязане и сортиране на стъкло, единични компоненти и комплексни производствени линии за производство на стъклопакет и триплекс, както и машини за обработка и кантиране на стъкло,  инсталации за преламиниране и закаляване.

С надеждна технология, интелигентни решения за автоматизация Лизек поставя стандарти по отношение на качеството и технологията  и допринася значително за успеха на своите клиенти.

За контакти и повече информация: Марио Бодаков.

Може да харесате още...