Луксозен търговски център от стомана и стъкло в Ухан, Китай

Hanjie Wanda Square е нов луксозен търговски център в китайския град Ухан, проектиран от UNStudio след спечелен конкурс през 2011г. На площ от 22,630 кв.м. са разположени магазини и бутици на известни международни марки, зони за хранене и кино зали.

Архитектите използват прости, но ценни материали, за да визуализират концепцията за лукс. Залагат на комбинация от светлини, отражения и шарки, за да създадат приказна атмосфера.

Трите главни входа на търговския център насочват посетителския поток към два вътрешни атриума: Северен и Южен. Те предлагат два различни, но същевременно свързани облика – съвременен и традиционен, акцентирани чрез видоизменени геометрични форми, материали и детайли. Северният атриум се характеризира с топли златни и бронзови материали, които символизират местната традиционна култура. Сребърните и сиви нюанси и отразяващите текстури, преобладаващи в Южния атриум, пък напомнят за съвременната градска среда.

Фасадата е съчетание от полирана неръждаема стомана и шарено стъкло, които оформят двевет различни по вид сфери. Разположението им една спрямо друга създава ефект на движение и отражение във вода или нагъната коприна.
Сферите са осветени от общо 3,100,000 LED лампи, което позволява много комбинации от светлинни ефекти.

arhitektura.bg

ю

 

ю

 

Може да харесате още...