Магнитни нулеви прагове с висока плътност при дъжд

Alumat

Клас 9А на непромокаемост при дъжд е техническа рядкост дори при ограничителните уплътнения на алуминиеви входни врати. Дори за врати с външно отваряне все още почти не съществува тествана плътност при дъжд в по-високите класове. Въпреки това магнитните прагове на Alumat вече са достигнали клас 9A, както и допълнителен клас E900 за алуминиеви входни врати без прагове и клас 7A за двукрили входни врати с външно отваряне. Това означава, че фирмата предлага на архитекти, проектанти и майстори решения, които са тествани за устойчивост на дъжд, а също така отговарят на всички строителни правила и нормативни изисквания, включително и на тези, свързани със строителството без ограничения.

Заедно с алуминиевите профили Heroal D72 и Schüco ADS 75 магнитният нулев праг без ограничител на вратата постигна клас 9А на устойчивост на дъжд. Оригиналният нулев праг с алуминиев профил Wicona – Wicstyle 75 отговаря дори на изискванията на допълнителния клас E900, при който водата действа директно върху нулевия праг с налягане около 900 Ра (900 паскала = 0,009 атм.) в процедурата на изпитвания. За клас 9А налягането е около 600 Pa. Това означава, че магнитният нулев праг в комбинация с алуминиеви профили може да се използва и в зони с екстремно натоварване по официално тестван начин. Съответните класификации на плътността са постигнати за отварящи се навътре врати.

Alumat

Според Alumat отварящите се навън врати обикновено представляват по-голямо предизвикателство по отношение на уплътняването. Профилите в горния хоризонтален край на крилата на вратата се допират до насрещния профил на фасадата, така че водата лесно може да проникне между тези два профила в горната част. Въпреки техническите предизвикателства обаче, тези входни врати на сгради са необходими, например като аварийни врати в обществено достъпни сгради. С профилите Schüco ADS 75 магнитният нулев праг на Alumat вече е постигнал плътността при дъжд от клас 7А за двойни врати с външно отваряне, така че е възможно да се използват официално тествани магнитни нулеви прагове и в тази област.

Снимки: Alumat

Може да харесате още...