Максимална прозрачност в противопожарната защита

Алуминиева каса без лицева повърхнина от Hörmann

Там, където са от значение не само конструктивните мерки за противопожарна защита, но и естетичното оформление, изцяло остъклените елементи с тръбна рамка на Hörmann в комбинация с алуминиева каса без лицева повърхнина се грижат за максимална прозрачност.

Пожарозащитни врати, т.е. пожароустойчиви врати, димозащитни врати или комбинацията от двете, се използват в обособени части от сгради, за да се установи връзка с конструктивно разделени противопожарни зони в рамките на една сграда. Добре обмислените планове за противопожарна защита обаче често трябва да предлагат не само функционално най-добрите решения, но и да удовлетворяват изискванията за визия именно в представителните части на сградите. T30 алуминиеви пожароустойчиви и димозащитни елементи HE 311/321 на Hörmann могат да се монтират на закрито с алуминиева каса без лицева повърхнина и по този начин да допринесат за едно естетично решение за противопожарна защита при строителството на обекти.

Алуминиевата каса на Hörmann има незначителна лицева повърхнина от 4,5 мм от страната на пантите. Това създава визия за тясна каса, която освен това се включва съосно в стената. С касата без лицева повърхнина не се създава само мнима визия за врата без видима лицева повърхнина на касата, но е възможно и ползването на максималната ширина на проходния отвор. Алуминиевите каси без лицева повърхнина могат да се комбинират с изцяло остъклени алуминиеви пожароустойчиви и димозащитни елементи с тръбна рамка HE 311/321 на Hörmann, така че допълнително се изпълняват архитектурните изисквания за прозрачност и елегантност при строителството на обекти. Вътрешният монтаж е допуснат от Службата за строителен надзор.

Моделът е алуминиева каса без лицева повърхнина за T30 алуминиеви пожароустойчиви и димозащитни врати HE 311 / 321. Изпълнението може да е с 1 или 2 крила, отварящи се навътре, по избор с оберлихт. Профилната система е алуминиева, а лицевата повърхнина на касата отвътре е 4,5 мм, а отвън 42,5 мм. Дълбочината на фалца на касата е 80 мм, широчината на отвора от 100 до 200 мм.

Максималните размери за 1 крило са 1505 x 2500 мм  (3000 мм с оберлихт), а за 2 крила съответно 2950 x 2500 мм (3000 мм с оберлихт). Монтаж може да се извърши в зидария, бетон, газобетон или лека стена чрез завинтване, с дюбели или заваряване. Гнездото е за панта с лагер. Изолационният профил е с опорно уплътнение.

Допълнително оборудване: противопожарни панели, шпроси, защита срещу влизане с взлом RC, шумоизолация. Повърхността е с прахообразно покритие.

Чертежи:

Hörmann

Монтаж на алуминиева каса без лицева повърхнина в зидария

Монтаж на алуминиева каса без лицева повърхнина в лека стена.

За контакт и повече информация – Хьорман България.

 

Може да харесате още...