Малки детайли за големи разлики. Дървени интериорни врати с безкомпромисно качество

При производството на дървени интериорни врати Hörmann залага на висококачествени материали и лесни за монтаж конструктивни детайли.

За избягване на рекламации и улесняване на монтажа, при производството на своите дървени интериорни врати Hörmann залага на висококачествен материал, модерни производствени техники и лесни за монтаж конструктивни детайли.

Провисналите и изметнати платна на вратата, както и наранената повърхност на платното често водят до рекламации, струват време и преди всичко пари. За максимално избягване на такива рекламации, освен използването на висококачествени материали и модерна техника на производство, изключително важна е конструкцията на платната и на касите. Дори най-малките детайли, като уплътненията и крепежните планки, могат да се превърнат в решаващи качествени характеристики и следователно да допринесат за лесния монтаж и продължителната експлоатация.

Стандартно усилване на рамката в платното

С изискването за производство с безкомпромисно качество дървените интериорни врати на Hörmann се отличават преди всичко с детайлите в конструкцията: например усилване на рамката с ПДЧ с широчина 80 мм от страната на пантата и бравата за повече стабилност и по-добра устойчивост на платната с вложка тип „пчелна пита“, профили и плоскости от тръбно ПДЧ.

Здрава конструкция на касата

За постигане на необходимата устойчивост на формата и при касите, те се произвеждат серийно от MDF със стабилна 25 мм покриваща дъска и облицовка. Това възпрепятства отделянето на трески в обшивката. Гърбът с меламиново покритие на покриващата дъска също предотвратява проникването на влага от стената и благодарение на грапавата повърхност улеснява по-доброто сцепление с монтажната пяна.

Стабилно гнездо за пантата

Усиленото със стъклени влакна гнездо за пантата е завинтено в четири точки и снабдено с изключително дълги направляващи втулки. По този начин то гарантира повече стабилност с носеща сила до 80 кг. и възпрепятства провисването на платното на вратата. За още по-тежки платна на вратата се използват гнезда за панти от стомана.

Сигурност на бравата и крепежната планка

За гарантиране на повече сигурност за вратите, едновременно със стабилната основна конструкция, и следователно за затрудняване на възможно насилствено повдигане, те са оборудвани серийно със завинтена в шест точки крепежна планка. При това крепежните планки се фрезоват в една равнина и се завинтват за покриващата дъска на дървените каси със стабилни метални пластини.

Висококачествени уплътнения

За дълготрайно уплътняване срещу студ и течение, както и за безшумно затваряне на платното на вратата се използват висококачествени двукамерни уплътнения. При това комбинацията от здраво ребро и мек уплътняващ профил предотвратява допълнително свиване на материала. Уплътненията се скъсяват до съответната дължина в завода и вече готови се затягат, така че тази работа отпада на строежа и монтажът се извършва по-бързо.

Повърхност Duradecor за голямо натоварване

За да издържат дълго на ежедневното натоварване, интериорните врати могат да бъдат оборудвани с изключително здравата повърхност Duradecor на Hörmann. Благодарение на специален метод на производство, при който декор, основа и покритие се пресоват под високо налягане само в един работен режим и практически се свързват неразривно един с друг, тя е по-ефективна от обичайните за пазара CPL-повърхности. Почти толкова здрава, колкото кухненски плот, повърхността Duradecor е устойчива на удари и изтриване, на високи температури и е изключително лесна за поддържане – качества от полза и за работниците при монтажа на вратите.

Стабилно и лесно за монтаж ъглово съединение

За да улесни работниците при монтажа на дървените каси, за свързването на покриващата дъска и обшивката Hörmann залага на стабилните ъглови съединения. Те се закрепват лесно чрез завинтване, могат да се регулират лесно допълнително и предотвратяват видими отвори в обшивката.

Лесните за монтаж детайли, здравата повърхност Duradecor и качествената конструкция открояват дървените интериорни врати на Hörmann на пазар с жестока конкуренция.

Вижте също...