Мащабен проект на комплекс със смесено предназначение от Аедас

Разположен на булевард Jinghan, в оживения квартал Qiaokou – сърцето на търговията и бизнеса във Wuhan, Китай и достъпен посредством градска железница, Heartland 66 по дизайн на Aedas, е проект със смесено предназначение, който включва мол, офис кула клас А и обслужвани апартаменти.

Дизайнът залага на концепцията за „безкрайна верига”, като асоциация с традиционното китайско изкуство за заплитане на декоративни възли. Преплетените възли обикновено се пристягат с нефритен орнамент, символизиращ щастие и благосъстояние. Концепцията за безкрайни вериги от възли, разработена от изпълнителните директори на Aedas Кристина Лам и Дейвид Клейтън, е трансформирана в реален търговски оборот на дребно.

Формата на възела, наподобяваща знака за безкрайност, е застъпена в организацията на движението и оформлението на покрива, свързвайки опорни точки и дестинации посредством безкрайни плавни аркади.

Молът е разделен на три зони – търговската зона разполага с просторен атриум за събития и мероприятия, откритата зона е запълнена с търговски павилиони и места за хранене с външни тераси, а зоната за забавления е оборудвана с киносалон. В центъра на подобния на осморка покрив, са разположени стъпаловидни тераси за хранене на открито, предлагащи уникално преживяване и достъп до интересни пространства в моловете Hang Lung.

Заемащата централно място офис кула, се издига на повече от 300 м. височина и е свързана с мола и със зимна градина. От нея се открива впечатляващ панорамен изглед към прилежащия парк и река Хан.

arhitektura.bg

Може да харесате още...