Меезенбург България представя Roto Patio Alversa

Roto Patio Alversa

Универсалният обков за паралелно плъзгане и плъзгане с накланяне.

Ако сте производител –– използващ дървен материал, алуминий или PVC –– който произвежда основно прозорци, но също така получава поръчки за плъзгащи се позиции по някои договори, струва си да разгледате предимствата, които Меезенбург България предлага с Roto Patio Alversa. Възможностите на обкова могат да покрият много голяма част от запитванията за плъзгащи се прозорци (тип VW), които получавате.

Но какво представлява Roto Patio Alversa?

Плъзгащите се прозорци и врати пропускат светлина в жилищните помещения и са идеален начин за свързване на вътрешни и външни пространства. В сравнение със стандартно отварящите се крила, които отнемат визуално и физически от пространството в помещението, плъзгащите се врати и прозорци могат да се отварят по по-удобен начин, който спестява място.

Системата за паралелно плъзгане и плъзгане с повдигане е налична за профили от дървен материал, PVC и алуминий.

Всички компоненти са разработени и произведени в заводите на Roto. Това е начинът на Roto да гарантира високото качество и надеждността, които характеризират марката.

Предимствата

Roto Patio Alversa

Roto Patio Alversa отговаря на индивидуалните изисквания на клиентите в резултат на своя модулен дизайн. Само една система предоставя четири различни решения, тъй като Roto Patio Alversa може да бъде проектирана като система за паралелно плъзгане или система за паралелно плъзгане с накланяне („кипване“). В зависимост от варианта може да се избере с ръчно или автоматично плъзгане. Като допълнителна опция се предлага насрещник за микровентилация.

Комбинацията от паралелно плъзгане с накланяне („кипване“) и допълнителна вентилация е уникална за пазара.

Минимални складови и логистични разходи, както и производствени процеси

Roto Patio Alversa

Същата система за централно заключване от утвърдените серии Roto NT и Roto AL се използва за всички варианти на Roto Patio Alversa. Освен това една и съща дръжка може да се използва за всички варианти.

Интелигентно комбиниране на компоненти от обширната гама Roto NT и Roto AL със специфични компоненти Roto Patio, като колички, ножици и релси (шини), позволява голяма част от елементите да бъдат използвани във всички варианти. Това намалява необходимите разходи за съхранение и логистика.

Съвместимите сглобки и стандартизираните работни стъпки опростяват сглобяването във всички вариации на системите. Гъвкавата подмяна на отделните компоненти дава възможност за бързо превключване между системите паралелно плъзгане и плъзгане с накланяне („кипване“) в производството, включително различните вентилационни функции. Това минимизира производствените разходи.

Висококачествена работа на механизмите

Roto Patio Alversa

Иновативният механизъм за отваряне и затваряне позволява плавна и тиха работа. Специални амортисьорни елементи осигуряват оптимизирани характеристики на плъзгане на крилото в двете посоки. Всички варианти с паралелно плъзгане могат също така да се управляват интуитивно, по същия начин като стандартните прозорци.

Roto Patio Alversa| PS Air Com системата за паралелно плъзгане предлага особено удобство при работа: Завъртането на дръжката автоматично накланя крилото; няма нужда ръчно да се дърпа/накланя крилото. Това позволява дори големи и тежки плъзгащи се врати с тегло до 200 кг да се управляват без усилие.

Сигурност

Roto Patio Alversa

Балконските и терасните врати са едни от слабите места, които най-често се използват от крадците. Компонентите Roto Quadro Safe security, като например заключващи елементи с висока степен на защита („секюрити пъпки – тип гъба“, „секюрити“ насрещници  и заключващи се дръжки), позволяват защитата срещу взлом да бъде адаптирана спрямо позициите, за да отговори на индивидуалните изисквания за сигурност.

Roto Patio Alversa PS системата за паралелно плъзгане може да бъде снабдена с допълнителна нощна вентилация, която не се вижда отвън. Това означава, че когато се гледа отвън, плъзгащата система изглежда като затворена. Всички прозорци, които са отворени за нощно проветряване, също са защитени срещу проникване с взлом благодарение на допълнителните „секюрити“ насрещници.

Техническа спецификация

За PVC и дървени профили

Ширина по фалца на крилото макс. 2000 мм
Височина по фалца на крилото макс. 2700 мм
Тегло на крилото макс. 200 кг
Сигурност RC 1 N и RC 2 / RC 2N

За алуминиеви профили

Ширина по фалца на крилото макс. 2000 мм
Височина по фалца на крилото макс. 2700 мм
Тегло на крилото макс. 200 кг
Размер на канала на касата V.01 и V.02
Размер на канала на крилото 15/20
Сигурност RC 1 N и RC 2 / RC 2N

Що се касае до стандартните прозорци, Меезенбург България държи на склад цялата гама на:
– Roto NT и новият обков NX за PVC профили. Както и всички профилно зависими елементи (насрещници, блокировки, шнапери и т.н.) за повечето профили, които се използват на нашия пазар – Rehau, Gealan, KBE, Salamander, Schuco, Thyssen, Veka и други;
– Roto NT за дървени профили за 18, 20 и 24 мм с панти за вкопаване;
– Roto за алуминий с PVC канал 16 мм.

Огромно разнообразие от цветове на капачки за PVC профили и основните цветове за дървени и алуминиеви профили.

Меезенбург България има четири офиса в страната – Бургас, Велико Търново, Пловдив и София. За да получите повече информация или за консултация с нас, потърсете ни на посочените телефони в линка, или заповядайте на място.

Може да харесате още...