Меезенбург България представя системата blaugelb All-in-one

Meesenburg

Тествано и сертифицирано от ift Rosenheim решение за връзки в областта на пода.

Системата All-in-one е разработена от отдела по развойна дейност на Meesenburg Group. Основното ѝ предназначение е да осигурява надежден монтаж и изолация, както и да премахва термомостовете. Чрез своята стабилност, товароносимост и дизайн профилите, участващи в системата, осигуряват повърхност, върху която да се монтира позицията и премахват напълно необходимостта от използване на метални профили (черни кутии), зидане с тухли или изливане на бетон. Тя се състои от три основни компонента, които, взети поотделно, вече осигуряват убедителни резултати във всяко едно отношение и предлагат дори повече от изпитан продукт:
– blaugelb термоизолационни профили IHP/EPS, PVC/EPS или EPS;
– blaugelb винт за монтаж Fix FK-T30;
– blaugelb монтажна планка.

Професионално съвместимо фиксиране на елементи с пълна дължина към основата, съвместимо с всички различни варианти на профили и материали, като рамка на прозорец, праг или повдигащи се/плъзгащи се врати: това е една от основните силни страни на blaugelb All-in-one. Една система за свързване. Освен това се откроява благодарение на лесното и бързо монтиране.

Основни предимствата на системата blaugelb All-in-one:
– Системата е разработена съгласно насоките ETB 1985 и DIN 4103-1:2015 и тествана за хоризонтални натоварвания в зоната на пода;
– Една система за всички варианти на употреба и ситуации на инсталиране: за профили от пластмаса, дърво или алуминий като материал на рамката. Комбинация с прозоречни рамки, врати с праг или плъзгащи се (повдигащи се) системи;
– Цялостни тестове на стойностите при хоризонтално натоварване на цялата позиция (компонентите на системата, заедно с прозореца/вратата): свързване на топлоизолационни профили blaugelb към рамката на прозореца; свързване на blaugelb монтажна планка чрез blaugelb винтове към топлоизолационен профил blaugelb; свързване на монтажната планка blaugelb посредством монтажни винтове blaugelb към основата;
– Статично номинално съпротивление на засмукване/налягане – хоризонтално и вертикално спрямо равнината на прозореца;
– Тествана система на статичните изисквания за закрепване по DIN 1990-1 (Eurocode);
– Подходящ за закрепване на елемента срещу пропадане и при ниво на защита  RC 2;
– Предназначен за променлива подова структура (изравняване посредством blaugelb изравнителни подложки);
– Предлага се за всички конвенционални ширини на профилите на водещите доставчици на профилни системи.

Компонентите на системата:

Meesenburg

Първият основен компонент на системата са термоизолационните профили на blaugelb:
Plinth Thermal insulation profile PVC/EPS;
Plinth Thermal Insulation Profile IHP/EPS;
Plinth Thermal Insulation Profile EPS.

Следващият елемент е blaugelb монтажна планка:
– ETB директива: 1985 и DIN 4103-1:2015 заедно;
– надлъжни отвори за фиксиране и подравняване;
– шахматно направени отвори по 8,0 mm и 10,5 mm за изграждане на пода според индивидуалните изисквания: 40 – 360 mm;
– статични номинални съпротивления издърпване/натиск.

Третият основен елемент е винтът blaugelb FK-T30

Винтът е универсален и служи за закрепване на монтажната планка към термоизолационния профил и към основата. Използва се и за монтаж на термоизолационния профил към профила на прозореца/вратата. Същият винт се използва и ако е необходимо наставяне на няколко термоизолационни профила.

Съпътстващи компоненти:

Meesenburg Meesenburg

Разгледаната ситуация е общовалидна за повечето типове монтаж, а компонентите, включени в нея, са необходими съгласно нормите за правилен RAL монтаж.

„Меезенбург България“ ООД е част от Meesenburg Group и вече четири години успешно работи и изгражда контакти със своите клиенти в областта на архитектурата и строителството. Имаме офиси в София, Пловдив, Велико Търново и Бургас. Продуктите, които предлагаме, са насочени към фасадните решения, обков и аксесоари за врати и прозорци, контрол на достъп, системи за вентилация и отвеждане на дим, слънцезащитни решения, перголи  и други. За допълнителна информация и услуги посетете нашия сайт или се свържете с нас на посочените в сайта ни контакти.

Разгледайте и нашия 3D шоурум, разработен за архитекти, проектанти, конструктори и строители, в който, освен системата All-in-one, може да видите и останалите сертифицирани системи на компанията.

Може да харесате още...