Метеоролигични станции на Siemens – енергийно-ефективен контрол на слънчевата защита

GAMMA Instabus разширява продуктовата си гама KNX с новите метеорологични станции GPS AP 257/61 и AP 257/51. Тези продукти записват температура, сила и скорост на вятъра. Метеорологичната станция GPS AP 257/61 включва също сензор за дъжд и вграден GPS модул за енергийно-ефективно управление на слънчевата защита.

Метеорологичните станции се използват, за да управляват ефективно системите за защита от слънце, като например ролетни щори, тенти, ел. прозорци и други, чрез подходящи задвижващи механизми. Устройствата записват данни за външните условия – време, температура, вятър и др. Метеорологична станция GPS AP 257/61 работи и с вграден GPS приемник в мрежата KNX и дава надеждна информация за времето, датата, също така индикира географското местоположение, необходимо за определяне на позицията на слънцето.

Слънчевата светлина и доброто осветяване повишават комфорта на потребителите в помещението. За да се гарантира, че слънцето не е твърде силно за обитателите в дадено помещение, а в същото време се осигурява оптимално използване на дневната светлина, слънцето се проследява автоматично, а когато е необходимо, засенчването/осветяването се коригира. По този начин могат да бъдат контролирани до осем фасади, независимо една от друга.

Вградено вятърно колело позволява прецизно измерване на скоростта на вятъра. Това означава, че при силен вятър щори, тенти и др. могат да бъдат оптимално защитени чрез автоматично преместване в безопасна позиция, а именно:

– индивидуално адаптивно управление чрез шест интегрирани логически модула;
– прецизно измерване на скоростта на вятъра чрез използване на вятърно колело;
– лесна инсталация на външни фасади или полюси;
– GPS при AP 257/61;
– идеално използване на дневна светлина чрез адаптиране на защитата от слънце.

Може да харесате още...