Мини порти за бърз поток на материали

Efaflex

Специалистът в изработката на врати Efaflex е доставил автоматична транспортна система за фабриката на Robert Bosch в Залцгитер. Портите се отварят веднага щом малките самоходни колички за материали влизат или излизат от склада в производственото хале. Портите Efaflex са много малки, но са също толкова бързи и надеждни, колкото и големите високоскоростни врати Efaflex, монтирани до тях.

„Преди частите се транспортираха до халетата в превозно средство с много транспортни ремаркета“, обяснява Вероник Трейхайт, ръководител на строителния отдел в Robert Bosch Elektronik Salzgitter. „Тъй като в халетата се внасяха много материали наведнъж, беше необходима голяма площ за съхранение.“

“За да се използва това пространство за други цели, да се осигури висока прецизност при транспортирането на товари и да се намали ангажираността на персонала, в завода бяха създадени малки автономни транспортни единици. Мини-паркът доставя необходимите части до производствените линии с изключителна точност. В резултат на това нашите големи високоскоростни врати вече нямаше да се използват на всеки тридесет минути, а на всеки пет минути“, казва Вероник Треухайт. „Те обаче не са проектирани за такъв вид натоварване. Освен това в нашите зали са зададени определена температура и влажност. Климатът в помещенията  трябваше постоянно да се коригира. С четирите високоскоростни врати EFA-SRT ECO в малък формат, Efaflex ни предостави оптимално решение за тази задача.”

Efaflex

Ролетната порта е много подходяща за автоматични ролкови конвейери или транспортни системи. Тя обещава безопасен и бърз поток на материали и се използва на летища, в хранително-вкусовата промишленост и дори в зони за дълбоко замразяване.

Според Efaflex сложният водач, монтиран отстрани на крилото на вратата, предотвратява нежелан обмен на въздух при разлики в налягането и засмукването. Стандартното крило на ролетната порта Efaflex е напълно прозрачно и се предлага с предупредителни ленти, но има и цветен вариант. Водещите профили на портите от поцинкована по Сендзимиров процес стомана могат да се изработят по заявка на клиента и от неръждаема стомана.

Снимки – Efaflex.

Може да харесате още...