Мини-вилата „Бунки“: познай къде са скрити леглата

 

За тези, които обичат да са сред природата и да й се любуват, без да се лишават от комфорта на домашния уют, тази малка къщичка е добра идея. Наречена „Бунки“, тя е с размери 3,8 на 2,6 м и е висока 3,4 м. Това дава на „Бунки“ обща площ от 9,88 кв. м., което е 106,25 кв. фута и е точно една идея по-малко от 108 кв. фута – определения максимален праг за строителство без разрешение съгласно Сградния кодекс на Онтарио.

 

Рамката на „Бунки“ е прецизно оформена с машина с цифрово програмно управление, за да може компонентите да бъдат коректно изработени. Това е нужно, за да могат да бъдат доставени и сглобени на място. Рамката може да бъде облечена с шперплат, дърво или друг вид дървесен материал.

 

„Бунки“ е проектиран да бъде многоцелеви и включва това, което дизайнерите му описват като „три различни режима – сън, игра и открито. Става ли дума за спане, две стенни легла с кралски размери падат от стената и превръщат пространството в уникална спалня. Едното стенно легло се разгъва откъм стената, а другото „пада“ от ъгъла между стената и покрива. Сгъваема маса и сгъваеми столове са хитро скрити в друга стена, но могат да бъдат отстранени в случай на нужда. Откритият режим пък представлява използване на цялото пространство – за медитация, йога, четене и др.

 

Най-накрая, тъй като предната и задната страна на „Бунки“ се състоят от стъкло и са прозрачни, то гледката откъм задната ограда напред се нарушава особено – вижда се всичко.

greentech.bg

Може да харесате още...