Много слънчева светлина в новия център на обществения транспорт в Сан Франциско

Vetrotech

Първият етаж на Salesforce Transit Center, новият централен възел на обществения транспорт в Сан Франциско, е изпълнен със светлина, жизнена и привлекателна атмосфера благодарение на светлинните колони – изразителна комбинация от покривен прозорец и проходим стъклен под, която внася слънчева светлина в сградата.

Architects Pelli Clarke Pelli определиха специално за този проект възможно най-взискателните изисквания за стъклен под и оберлихт, включвайки 2-часова пожароустойчивост, устойчивост на взривове и сеизмични въздействия, натоварване при пешеходен трафик и хидроизолация.

Vetrotech и Greenlite Glass Systems Inc. изработиха и строго тестваха иновативното решение, включващо хоризонтално огнеупорно стъкло, структурно стъкло и дистанционери с въздушни междини, за да се избегне подмяната на стъклото поради проблеми с мръсотията и конденза, които биха се появили при пешеходен трафик и въздействие от външната среда.

Системата Contraflam Liteflam-XT-120 – проходим огнеупорен стъклен под и оберлихт – е създадена специално за Transit Center. Като единствената външна многопанелна система, преминала всички тестове и отговаряща на спецификациите, Contraflam Liteflam-XT-120 позволява на светлинните колони да залеят голямата зала с естествена светлина.

Vetrotech

Ключови постижения на проекта
– единственият пожароустойчив и сеизмично устойчив продукт на пазара;
– първата външна подова настилка в САЩ, устойчива на сеизмични въздействия и взривове, с 2-часова пожароустойчивост;
– изцяло стъклен пожароустойчив под със защитни слоеве.

Основни предизвикателства пред проекта
– 10 години гаранция;
– противопожарно изпитване;
– изпитване за издръжливост и атмосферни влияния.

Компанията е представена на българския пазар от Александър Трифонов, 0887979164, trifonovsolutions@gmail.com.

Снимки: Vetrotech

Може да харесате още...