Модерни решения за врати от GEZE в новите операционни зали на Детския мемориален здравен институт във Варшава

Детският мемориален здравен институт (Instytut Pomnik – Centrum Zdrowia Dziecka) във Варшава е най-големият, най-добре оборудван и най-модерен педиатричен център в Полша. Последната му модернизация, на стойност 20 милиона евро, включва разширяването на оперативния сектор до дванадесет операционни зали и интензивно отделение на обща площ 10 000 квадратни метра. Дъщерното дружество на GEZE, базирано във Варшава, изигра решаваща роля в оборудването и проектирането на 64 автоматични системи за врати в тясно сътрудничество със строителната компания Climatic Company.

Операционните и отделенията за интензивно лечение са сред най-чувствителните зони на клиниката по отношение на хигиената. В същото време безбройните врати трябва да могат да се отварят много бързо и надеждно и плътно да се затварят така, че микробите да останат навън. Затова вратата на най-голямата операционна зала беше оборудвана с херметичните автоматични плъзгащи се врати Powerdrive HT. Системите Powerdrive HT създават херметично уплътнение в процеса на затваряне чрез специални уплътнители, прикрепени по периметъра на крилото на вратата.

Бързото и надеждно автоматично отваряне на често използвани врати, например в сервизните зони, се постига с плъзгащите се врати ЕС. Те осигуряват безброй цикли на движение на врати с тегло до 120 кг с постоянно високо ниво на комфорт.

Строителната компания разчита на качеството на GEZE и за автоматичните летящи врати. Тихата електрохидравлична летяща врата TSA 160 NT се задвижва лесно и е добре оборудвана за постоянно влизане и излизане. С правилните устройства за активиране, безконтактните врати са идеални за високото ниво на хигиена, необходима в клиниките. Автоматичните врати се отварят напълно безконтактно с радарен детектор GEZE GC 306. Леко движение на ръката пред бутона е достатъчно. В особено критични ситуации вратата вече е отворена, преди лекарят да стигне до нея. В други случаи управлението се задейства чрез бутона GEZE, който може да бъде активиран и с лакът. А на разпространението на микроби в клиниката противодействат антибактериалните медни повърхности на бутоните.

Снабдени с най-съвременните контролни блокове, автоматичните врати GEZE са готови за бъдещето. Те могат да бъдат комбинирани със системата за контрол на достъпа GEZE SecuLogic, а интеграцията им в системата за управление на сградата позволява също и дистанционно наблюдение или смяна на функциите на вратата.

Може да харесате още...