Модерни стоманени прозорци и врати

Полската фирма Eko-Okna предлага две стоманени прозоречни системи – с или без топлоизолация. И двете системи са идеални за изграждане на прозорци, врати, преградни стени, мокри помещения, витрини и всички видове пространствени структури. Въпреки, че конструкциите, изработени за системите Presto и Unico, са стоманени конструкции, те се характеризират с висока естетика – заварените съединения се шлифоват и полират, а крилото отговаря на рамката. Профилите са изработени от поцинкована ламарина, която в комбинация с двуслойно прахово покритие е гаранция за перфектна защита от корозия. Стоманените конструкции се лакират и могат да се изработят във всеки цвят от палитрата на RAL. В допълнение, те могат да бъдат оборудвани с атрактивни стоманени аксесоари.

Системата Prestо е с една камера и се препоръчва за обекти, които не изискват топлоизолация. Еднокрилите врати могат да бъдат с размери 1480х3070 мм, а двукрилите врати – 2850х3070 мм. Системата позволява използването на стъкло с дебелина от 5 до 26 мм.

Другата нова система Unico се характеризира с отлични топлоизолационни качества, като същевременно запазва тънката си конструкция. Системата има термичен пробив под формата на заварена решетка от неръждаема стомана вътре в профилите, която, за разлика от другите топлинни системи, не съдържа никакви вредни за околната среда пластмасови изолатори, което подчертава екологичния аспект на системата. Това също така стабилизира структурата, което позволява да се създадат още по-големи структури с много добри статични свойства. Максимална дебелина на остъкляването за тази система е до 60 мм.

Може да харесате още...