Монтират нови беседки на площад “Славейков”

Започна монтажът на  градското обзавеждане на  площад “Славейков”, което е частот реконструкцията на ул. “Граф Игнатиев”.  Със специален елеватор бе вдигната и монтирана първата пергола,която се състои само от странични колони и напречни греди.

Първата от планираните 15 перголи, които са акцент в оформянето на площад “Славейков” вече е вдигната. Стойките са изработени от стомана и са боядисани в цвят графит. Перголите наподобяват листа и са специално направени за площада. По тях ще има цветни тенти, които ще осигуряват сянка.

След поставянето им започва монтажът на щандовете за книги. Фонтанът на “Славейков” ще бъде отворен и отново ще заработи след ремонта. Зоната около него ще е свободна. Само пейката на баща и син Славейкови остава на старото си място.

По трамвайната линия ще има ново осветление, което ще е в стила на стара София, а светителните тела ще са изработени от ковано желязо. Предвижда се и поставянето на общо 32 пейки, боядисани в ярки цветове, кошчета за отпадъци, както и стойки за велосипеди. Доставчик е компания, която се е доказала в производството на градско обзавеждане. Пейките са изработени от камък, мозайка и са с дървени облегалки. Материалът  е устойчив на климатични амплитуди.

До фонтана ще има чешма.Проектът предвижда и много зеленина – ниска и висока растителност, както и засаждането на още 15 дървета.

Може да харесате още...