Мултифункционална самораздувна мембрана TP652

Trio-Plus

Мултифункционалната прекомпресирана самораздувна мембрана TP652 Compriband Trio Plus е иновативен продукт, който е създаден с цел да отговори на високите изисквания при монтажа на врати и прозорци при ново строителство и саниране на сгради, както и в строителството на пасивни къщи. Мембраната е произведена от компанията Tremco illbruck, която се радва на голямата си популярност в бранша. Представлява мека полиуретанова лента с отворена клетъчна структура, която е импрегнирана с негорими смоли. Продуктът е сертифициран от Ift Rosenheim и Немския институт за строителни продукти (DIBt). Притежава знак за качество и одобрение от RAL Institute (Германия) и EC1 сертификат (без вредни емисии). Функционалната гаранция е за срок от 10 години, а употребата на мембраната спестява до 80% от времето за монтаж.

Trio-Plus

Самораздувната мембрана има мултифункционално 3 в 1 действие. Паронепропусклива е от вътрешната страна и запазва строителната фуга суха при проникване на влага от страна на помещението. Осигурява висока степен на шумоизолация и топлоизолация, както и въздухонепроницаемост по средата на строителната фуга на дограмата. Изключително високата характеристика на водонепропускливост, дори при директен дъжд, от външната страна е съчетана с отлична паропропускливост, за да се запази строителната фуга суха и с цел да изведе остатъчната строителна влага навън. Използването на този продукт заменя вътрешните и външните пародифузни ленти и полиуретановата изолационна пяна.

Монтажът на TP652 Compriband Trio Plus е безпроблемен и лесен. Предпазното фолио на лепилния слой от долната страна на мембраната се сваля непосредствено преди монтажа и се полага равномерно и плътно по периметъра на дограмата. Мембраната се раздува сама до няколко часа. Скоростта на раздуване е свързана с влажността на въздуха и температурата. Препоръчително е ширината на мембраната да бъде 2-3 mm по-тясна от тази на профилната система на дограмата.

Още продукти на Tremco illbruck ще намерите в онлайн магазина на Access Novello. Очаква ви разнообразие от модели уплътнители, лепила, силикони, чистители, PU пяни и грундове, както и хидроизолационни, самораздувни, бутил и битумни ленти, пародифузни и EPDM мембрани и други.

Може да харесате още...